אודות התוכנית לתואר שני עם תזה

רכזת תוכנית תואר שני מחקרי

eliay@tauex.tau.ac.il

03-6405154

התוכנית המחקרית לתואר שני היא תוכנית בינתחומית, מותאמת אישית, המוצעת בשני מסלולים – לתואר .M.Sc ולתואר .M.A. כל תלמיד מבצע עבודת מחקר בנושא שנבחר על ידו, בהדרכתם של שני מנחים משני תחומי מומחיות שונים – מתכונת המשקפת את התפיסה הבינתחומית של החוג. על תעודת הגמר חתומים רקטור האוניברסיטה והדיקנים של הפקולטות הרלבנטיות.

למי זה מתאים?

לכם, בעלי תואר ראשון בתחומים שונים, המעוניינים לרכוש השכלה סביבתית רב-תחומית, לפתח קריירה בתחום חיוני, מבוקש ומתפתח, ולהשפיע על עתיד הסביבה של כולנו.

למה זה כדאי?
התוכנית המחקרית לתואר שני תקנה לכם הבנה מקיפה ומעמיקה של הנושא הסביבתי: החל בקשרי גומלין בין האדם לסביבה ותהליכים סביבתיים ברמה המקומית, הארצית והגלובאלית, דרך טכנולוגיות וגישות חדשניות, ועד לשיטות מחקר מתקדמות. הידע הנרחב והניסיון המחקרי יאפשרו לכם לנתב ולעצב את דרככם המקצועית למגוון כיוונים עם דגש סביבתי – כמו מחקר, חינוך, מדיניות, תכנון וייעוץ, אדריכלות ועוד..

מי יכול להתקבל?
לתוכנית מתקבלים תלמידים בעלי תואר ראשון בכל תחום ממוסד מוכר להשכלה גבוהה, שסיימו את לימודיהם בציון ממוצע של 85 לפחות.

היקף ומבנה התוכנית
היקף התוכנית 28 ש"ס. התוכנית כוללת קורסי ליבה משותפים לכל תלמידי התוכנית, קורסי העמקה על פי נושא עבודת המחקר וקורסי בחירה. תכנית הלימודים "נתפרת" באופן אישי לכל תלמיד בהתאם לנושא מחקרו. בניית תוכנית הלימודים מתבצעת ע"י התלמיד בהתייעצות עם מנחיו ובאישורה של וועדת ההוראה.

הרכב שעות הלימודים לתואר שני, 28 ש"ס (תכנית מותאמת אישית לכל תלמיד עפ"י העקרונות שלהלן):
קורסי חובה של התכנית                       14 ש"ס
קורסי העמקה עפ"י נושא עבודת המחקר  10 ש"ס