אודות התכנית לתואר שני עם תזה

רכזת תכנית תואר שני מחקרי

eyair@post.tau.ac.il

03-6405154

התכנית המחקרית לתואר שני היא תכנית בינתחומית, מותאמת אישית, המוצעת בשני מסלולים – לתואר .M.Sc ולתואר .M.A. כל תלמיד מבצע עבודת מחקר בנושא שנבחר על ידו, בהדרכתם של שני מנחים משני תחומי מומחיות שונים – מתכונת המשקפת את התפיסה הבינתחומית של בית הספר. על תעודת הגמר חתומים רקטור האוניברסיטה והדיקנים של הפקולטות הרלבנטיות.

למי זה מתאים?

לכם, בעלי תואר ראשון בתחומים שונים, המעוניינים לרכוש השכלה סביבתית רב-תחומית, לפתח קריירה בתחום חיוני, מבוקש ומתפתח, ולהשפיע על עתיד הסביבה של כולנו.

למה זה כדאי?
התכנית המחקרית לתואר שני תקנה לכם הבנה מקיפה ומעמיקה של הנושא הסביבתי: החל בקשרי גומלין בין האדם לסביבה ותהליכים סביבתיים ברמה המקומית, הארצית והגלובאלית, דרך טכנולוגיות וגישות חדשניות, ועד לשיטות מחקר מתקדמות. הידע הנרחב והניסיון המחקרי יאפשרו לכם לנתב ולעצב את דרככם המקצועית למגוון כיוונים עם דגש סביבתי – כמו מחקר, חינוך, מדיניות, תכנון וייעוץ, אדריכלות ועוד..

מי יכול להתקבל?
לתכנית מתקבלים תלמידים בעלי תואר ראשון בכל תחום ממוסד מוכר להשכלה גבוהה, שסיימו את לימודיהם בציון ממוצע של 85 לפחות.

היקף ומבנה התכנית
היקף התכנית 28 ש"ס. התכנית כוללת קורסי ליבה משותפים לכל תלמידי התכנית, קורסי העמקה על פי נושא עבודת המחקר וקורסי בחירה. תכנית הלימודים "נתפרת" באופן אישי לכל תלמיד בהתאם לנושא מחקרו. בניית תכנית הלימודים מתבצעת ע"י התלמיד בהתייעצות עם מנחיו ובאישורה של וועדת ההוראה.

הרכב שעות הלימודים לתואר שני, 28 ש"ס (תכנית מותאמת אישית לכל תלמיד עפ"י העקרונות שלהלן):
קורסי חובה של התכנית                       14 ש"ס
קורסי העמקה עפ"י נושא עבודת המחקר  10 ש"ס