אודות התוכנית לתואר שני עם תזה

15:00-14:00

יום ב'                 12:00-09:00

16:00-14:00

התוכנית לתואר שני עם תזה היא תוכנית בין-תחומית, מותאמת אישית והיא המוצעת בשני מסלולים – לתואר M.Sc ולתואר .M.A.
יש לבצע עבודת מחקר בנושא סביבתי בין-תחומי בהדרכת שני מנחים או מנחות משני תחומי מומחיות שונים – מתכונת המשקפת את התפיסה הבין-תחומית של החוג; או לחלופין לבצע עבודת גמר בהנחיית מנחה אחד או מנחה אחת בלבד בתנאי שיימנו עם הסגל האקדמי של החוג.

התוכנית המחקרית לתואר שני מקנה הבנה מקיפה ומעמיקה של הנושא הסביבתי: החל בקשרי גומלין בין האדם לסביבה והתהליכים הסביבתיים ברמה המקומית, הארצית והגלובלית, דרך טכנולוגיות וגישות חדשניות וכלה בשיטות מחקר מתקדמות. הידע הנרחב והניסיון המחקרי יאפשרו לנתב ולעצב את הדרך המקצועית למגוון כיוונים עם דגש סביבתי כדוגמת מחקר, חינוך, מדיניות, תכנון וייעוץ, אדריכלות ועוד.

תנאי קבלה
מסלול M.A

בעלי ובעלות תואר "בוגר" (תואר ראשון) במגוון תחומים שסיימו הלימודים בכל תחום במוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג בציון גמר 80 לפחות - יוכלו להגיש מועמדות.
בעלות ובעלי תואר בוגר ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג שסיימו הלימודים בציון נמוך מ-80 אך לא נמוך מ-75, יוכלו להגיש מועמדות למסלול M.A. במצב זה הקבלה לתוכנית מותנית במציאה לפני תחילת הלימודים של מנחה אחד לפחות, איש סגל של אוניברסיטת ת"א, וכן באישורו של אותו מנחה ובאישוריהן של ועדת ההוראה של החוג ושל ועדת ההוראה של בית הספר.

מסלול M.Sc
בעלי ובעלות תואר ראשון B.Sc במגוון תחומים שסיימו הלימודים במוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג בציון גמר 80 לפחות - יוכלו להגיש מועמדות לתוכנית M.Sc.
בעלות ובעלי תואר בוגר ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג שסיימו הלימודים בציון נמוך מ-80 אך לא נמוך מ-75 – יוכלו להגיש מועמדות. במצב זה הקבלה לתוכנית מותנית במציאה לפני תחילת שנת הלימודים לפחות מנחה אחד, איש סגל של אוניברסיטת ת"א, מאחת מפקולטות אלה: מדעים מדויקים (למעט החוג לגאוגרפיה) / הנדסה / מדעי החיים / רפואה, וכן באישורו של אותו מנחה ובאישוריהן של ועדת ההוראה של החוג ושל ועדת ההוראה של בית הספר.

המסלול  - M.A. או M.Sc - ייקבע מייד עם אישורה של תמצית הצעת המחקר ועם אישור ההנחיה בידי יו"ר ועדת ההוראה הבית ספרית וזאת בהתייחס ללימודים הקודמים של המועמד או המועמדת, לנושא המחקר, להמלצת המנחות או המנחים ולתוכנית הלימודים. לאחר הגשת המסמכים ואישור הוועדה, תישלח לסטודנטית או לסטודנט הודעה על המסלול שנקבע.
התוצאות הראשיות של כל תזה חייבות להיות מדעיות וכמותיות (בניגוד למשל לשיטות מחקר המבוססות על ראיונות עומק או על השוואת טקסטים).

*מנחים:

בתוכנית MA
התנאי להנחיה ממנחה יחיד או ממנחה יחידה הוא שיימנו עם הסגל האקדמי של החוג ללימודי סביבה במינוי 50% ומעלה.
סטודנטים או סטודנטיות שלא יעמדו בתנאי זה יידרשו לשני מנחים – שלפחות אחד או אחת מהם יימנו עם הסגל הקבוע באוניברסיטת תל אביב, והשני או השנייה יימנו עם הסגל של כל מוסד אקדמי בארץ או בעולם.

בתוכנית MSc
ניתן להסתפק במנחה יחיד או יחידה, בתנאי שיימנו עם הסגל האקדמי המשותף בחוג ללימודי הסביבה במינוי 50% ו-50% נוספים בפקולטה למדעים מדויקים (למעט גאוגרפיה) או בפקולטה להנדסה או בפקולטה למדעי החיים או בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב.
שאר הסטודנטים יידרשו לשני מנחים - שאחד או אחת מהם יימנו עם הסגל האקדמי של החוג ללימודי הסביבה (על פי פירוט מנחה יחיד) והשנייה או השני יימנו עם סגל הפקולטה למדעים מדויקים (למעט גיאוגרפיה), הפקולטה להנדסה, הפקולטה למדעי החיים או הפקולטה רפואה באוניברסיטת תל אביב.

על הסטודנטית או הסטודנט בתוכנית עם תזה למצוא מנחות או מנחים ולהגיש תמצית הצעת מחקר לפני תחילת שנת הלימודים. אם לא הצליח בכך, יחלו את הלימודים בתוכנית ללא תזה, ויוכלו להגיש תמצית הצעת מחקר עד סוף סמסטר א' ו/או ב' ולהגיש בקשה לעבור לתוכנית עם תזה.

היקף ומבנה התוכנית
היקף חובות השמיעה בתוכנית הוא 28 ש"ס ועבודת תזה שמשקלה 12 נ"ז.