דיים שירלי פורטר - מייסדת החוג

דיים שירלי פורטר

החוג ללימודי הסביבה בבית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ ע"ש פורטר הוא התגשמות חזונה של דיים שירלי פורטר. דיים שירלי, אישה רבת פעלים ומעוף, כיהנה בעבר כראש העיר ווסטמיניסטר בלונדון, וב-1991 הוענק לה תואר אצולה מידי המלכה אליזבת.

 

לאורך שנים רבות של פעילות ציבורית שמה דיים שירלי דגש מיוחד על הנושא הסביבתי. כאן בישראל היא ביקשה להקים בית ספר שיפעל לקידומו של התחום, הן בעולם האקדמי והן במודעות הציבורית, ויתרום לפיתוח פתרונות סביבתיים ברמה הארצית והעולמית. עבורה היה זה אך טבעי להביא את הפרויקט השאפתני אל אוניברסיטת תל אביב: משפחתה - משפחת כהן-פורטר, תומכת באוניברסיטת תל אביב מאז היווסדה, ובעלה, סר לסלי פורטר ז"ל, היה יו"ר חבר הנאמנים של האוניברסיטה. 

 

מאז הקמתו של החוג ללימודי הסביבה בשנת 2000 מעורבת דיים שירלי באופן פעיל בעשייה הסביבתית של החוג בפרט, ושל האוניברסיטה בכלל. היא תומכת בפעילותו הענפה של החוג, ותרמה להקמת משכנו החדשני - בניין החוג ללימודי הסביבה   המבנה הראשון בישראל שזכה לדירוגLEED Platinum  (הדירוג הגבוה ביותר של התקן האמריקאי לבנייה ירוקה), ופתח את שעריו בקיץ שנת 2014. בנוסף מובילה דיים שירלי את יוזמת 'קמפוס ירוק' של האוניברסיטה, במסגרת תפקידה כיו"ר לשעבר של ועדת הפיתוח של הקמפוס.

 

דיים שירלי, שהקימה את קרן פורטר המשפחתית, שמה דגש רב על מימון פעילות סביבתית בישראל, לצד תמיכה בעולם האמנות, בחינוך ובבריאות. כאחת מתומכיה הראשונים של התנועה הסביבתית בישראל, היא זכתה בשנת 2009 באות 'הגלובוס הירוק' (המכונה גם 'האוסקר הירוק' של ישראל) מטעם 'חיים וסביבה', ארגון הגג של ארגוני הסביבה בישראל.

 

בשנת 2014 יצא לאור הספר Building for Change: The Porter School of Environmental Studies At Tel Aviv University - ספר המתאר את תולדות החוג משלב הרעיון הראשוני ועד להקמתו באוניברסיטת תל אביב. הספר מספר את סיפורה, חזונה ונחישותה. בנוסף, הוא מתאר את שלבי ההקמה הראשונים ואת התפתחותו של החוג ותפקידו המשמעותי בישראל ובכלל במחקר ובחינוך סביבתי. מעל לכל מציג הספר את הסטודנטים הלומדים בו, החוקרים והצוות המנהלי הפועלים כולם יחד למען המטרה המשותפת והיא לקדם את הידע והיכולות של האקדמיה, קובעי המדיניות ואנשי המקצוע בישראל להתמודד עם האתגרים הסביבתיים של המחר, ברמה הלאומית והבינלאומית.

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>