אודות התכנית לתואר שני ללא תזה

דורית לנדמן

רכזת התכנית ללא תזה

dorlan@tauex.tau.ac.il

התכנית העיונית לתואר שני היא תכנית בינתחומית המקנה לבוגריה תואר MA.

​החל משנה"ל תשע"ו יונהגו שלושה מסלולי התמחות

• אנרגיה וסביבה
  • היבטים סביבתיים של משאבי מים
  • קיימות בסביבה העירונית

כל אחד מהמסלולים משלב קורסים רלבנטיים מהפקולטות המתאימות עם קורסים שפותחו במיוחד עבור תלמידי בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר.

למי זה מתאים?

לכם, אנשי מקצוע בעלי תואר אקדמי, העובדים בארגונים שונים - משרדי ממשלה, חברות ציבוריות ופרטיות, ארגונים סביבתיים ועוד, ומבקשים להרחיב את ידיעותיכם ולרכוש תואר שני בלימודי הסביבה; וגם לכם, סטודנטים בעלי תואר ראשון מתחומים שונים, המתעניינים בנושא הסביבתי ומעוניינים לפתח קריירה בתחום זה.

למה זה כדאי?
בשנים האחרונות גברה מאוד המודעות לאתגרי הסביבה, ועמה עלתה גם הדרישה לאנשי מקצוע מצוינים בתחום מורכב וחיוני זה. התכנית העיונית לתואר שני בלימודי הסביבה תקנה לכם מגוון רחב של כלים וידע, שיעניקו לכם יתרון חשוב בשוק העבודה הסביבתי. בנוסף, היא תאפשר לכם להתמחות בהיבטים ספציפיים  של הנושא הסביבתי – משפטי, ניהולי, אמנותי, חינוכי, חברתי וכד' -  ובאמצעותם לתרום למדיניות הסביבתית של הארגון שלכם.

מי יכול להתקבל?
לתכנית מתקבלים תלמידים בעלי תואר ראשון בכל תחום ממוסד מוכר להשכלה גבוהה, שסיימו את לימודיהם בציון ממוצע של 80 לפחות. מועמדים בעלי ממוצע נמוך יותר יתקבלו על סמך שיקולי ועדת הקבלה, בהתחשב ברקע מקצועי רלבנטי ובמכתבי המלצה.

היקף, מבנה ודרישות התכנית
משך הלימודים לתואר במעמד מן המניין הוא שנתיים (ארבעה סמסטרים). ניתן ללמוד חלק מן הקורסים הנדרשים לתואר במסגרת "לימודי צבירה" לפני כניסה למעמד מן המניין.

התלמידים נדרשים ללמוד עד 6 ש"ס שיעורי השלמה מתואר ראשון.
על כל סטודנט להשלים לפחות שני קורסים סמינריוניים (הכוללים הגשת עבודה סמינריונית) במשקל כולל של 8 ש"ס לפחות.
לא תהיה דרישה ללימודי שפה זרה נוספת להשלמת התואר.

הקף התכנית 36 ש"ס. התכנית כוללת קורסי ליבה משותפים לכל תלמידי התכנית,קורסי בחירה וסמינריונים. בנוסף, תידרש הגשת פרויקט גמר.

אוניברסיטת תל אביב
P.O. Box 39040, Tel Aviv 6997801