אודות התוכנית לתואר שני ללא תזה

ימים א', ג', ד', ה'  12:30-09:00

יום ב'                 12:00-09:00

מטרת הלימודים

החוג ללימודי הסביבה הוא הבמה האקדמית הראשונה בישראל המוקדשת כולה לנושאי הסביבה, והיחידה המבוססת על גישה בין-תחומית מקיפה. החוג מציע תוכניות לימוד ומחקר לסטודנטים ולסטודנטיות בתארים מתקדמים המאפשרות העמקה במבחר נושאים עכשוויים בוערים: אנרגיות מתחדשות, שינויי אקלים, זיהום אוויר, משאבי מים, חומרים בני-קיימה, צדק סביבתי, קיימות עירונית, ערים חכמות, כלכלה סביבתית ועוד. הלימודים והמחקר הם תמיד בגישה רב-תחומית, חדשנית ומקיפה.
החוג הוא פלטפורמה למפגש מפרה בין מדעי הטבע והמדעים המדויקים, כמו הנדסה, גאופיזיקה, זואולוגיה ורפואה, לבין תחומים השייכים למדעי הרוח והחברה, כמו משפטים, פילוסופיה, ניהול, כלכלה, חינוך וסוציולוגיה. השילוב בין היבטים סביבתיים בדיסציפלינות השונות מעניק הבנה מעמיקה של אתגרים סביבתיים ויוצר תחומי מחקר וידע חדשים, התורמים למהפך החשיבתי המתחולל כיום בישראל ובעולם כולו.
בוגרות ובוגרי החוג יימנו עם הדור החדש של מובילי השיח והאקטיביזם הסביבתי בישראל, ובהם חוקרים ומדענים, מחנכים ומשפטנים, קובעי מדיניות, אדריכלים ויזמים חברתיים.

תנאי קבלה

יתקבלו לתוכנית מועמדים ומועמדות עם תואר בוגר (תואר ראשון) במגוון תחומים ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג בציון 80 לפחות.
כמו כן, יוכלו להגיש מועמדות בעלי ובעלות תואר בוגר (תואר ראשון) ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג שסיימו הלימודים בציון נמוך מ-80 אך לא נמוך מ-75. במקרה זה תישקל המועמדות על ידי ועדת הקבלה של החוג. על מועמדים ומועמדות אלה להגיש שני מכתבי המלצה, לפחות אחד מהם מאיש או מאשת אקדמיה, מסמך קורות חיים המתייחס לניסיון בתחום סביבה, מסמך המעיד על מיקום הציון במחזור המסיימות והמסיימים וכן מכתב הצהרת כוונות. יש להגיש את המסמך מודפס בהיקף שלא יעלה על עמוד וברווח 1.5 שורות.

שפת ההוראה
בתארים מתקדמים בפקולטה (תואר שני ותואר שלישי) לומדים יחד באותם קורסים סטודנטים וסטודנטיות מישראל ומהעולם, ולכן שפת ההוראה בקורסים אלה היא השפה האנגלית. שפת ההוראה תהיה עברית בקורסים שבהם השפה של כל המשתתפים והמשתתפות היא עברית.

שכר לימוד: אוניברסיטאי, יש לברר עלויות מדויקות במדור שכר לימוד.

איך נרשמים?: רישום מקוון דרך אתר האינטרנט של המרכז למרשם האוניברסיטאי.

מידע נוסף: