אודות התוכנית לתואר שני ללא תזה

דורית לנדמן

רכזת התוכנית ללא תזה

dorlan@tauex.tau.ac.il

התוכנית ללא תזה לתואר שני היא תוכנית בינתחומית המקנה לבוגריה תואר MA.

למי זה מתאים?

לכם, אנשי מקצוע בעלי תואר אקדמי, העובדים בארגונים שונים - משרדי ממשלה, חברות ציבוריות ופרטיות, ארגונים סביבתיים ועוד, ומבקשים להרחיב את ידיעותיכם ולרכוש תואר שני בלימודי הסביבה; וגם לכם, סטודנטים בעלי תואר ראשון מתחומים שונים, המתעניינים בנושא הסביבתי ומעוניינים לפתח קריירה בתחום זה.

למה זה כדאי?
בשנים האחרונות גברה מאוד המודעות לאתגרי הסביבה, ועמה עלתה גם הדרישה לאנשי מקצוע מצוינים בתחום מורכב וחיוני זה. התכנית העיונית לתואר שני בלימודי הסביבה תקנה לכם מגוון רחב של כלים וידע, שיעניקו לכם יתרון חשוב בשוק העבודה הסביבתי. בנוסף, היא תאפשר לכם להתמחות בהיבטים ספציפיים  של הנושא הסביבתי – מדעי, משפטי, ניהולי, אמנותי, חינוכי, חברתי וכד' -  ובאמצעותם לתרום למדיניות הסביבתית של הארגון שלכם.

מי יכול להתקבל?
לתוכנית מתקבלים תלמידים בעלי תואר ראשון בכל תחום ממוסד מוכר להשכלה גבוהה, שסיימו את לימודיהם בציון ממוצע של 80 לפחות. מועמדים בעלי ממוצע נמוך יותר יתקבלו על סמך שיקולי ועדת הקבלה, בהתחשב ברקע מקצועי רלבנטי ובמכתבי המלצה.

היקף, מבנה ודרישות התוכנית
משך הלימודים לתואר במעמד מן המניין הוא שנתיים (ארבעה סמסטרים). ניתן ללמוד חלק מן הקורסים הנדרשים לתואר במסגרת "לימודי צבירה" לפני כניסה למעמד מן המניין.

התלמידים נדרשים ללמוד עד 10  ש"ס שיעורי השלמה מתואר ראשון.
על כל סטודנט להשלים לפחות שני קורסים סמינריוניים (הכוללים הגשת עבודה סמינריונית) במשקל כולל של 8 ש"ס לפחות.

הקף התוכנית 36 ש"ס. התוכנית כוללת קורסי ליבה משותפים לכל תלמידי התוכנית,קורסי בחירה וסמינריונים. בנוסף, תידרש הגשת פרויקט גמר.

מידע נוסף:

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>