פרויקט מחקר SME4SMARTCITIES - מחברים עסקים לערים לקידום קיימות וחדשנות

פרויקט מחקר SME4SMARTCITIES - מחברים עסקים לערים לקידום קיימות וחדשנות

המאה ה-21 מכונה המאה העירונית, ערים הופכות לבמת הפעילות האנושית, רוב האוכלוסייה מתגוררת בהן, שם גם נערכת רוב הפעילות הכלכלית ונוצרים רוב הזיהומים. ככל שערים ממשיכות לצמוח, כך גם מספר האתגרים העומדים בפניהם. סוגיות סביבתיות, כלכליות וחברתיות הולכות ומתפתחות. ערי הים התיכון גם הן, מתמודדות עם יותר ויותר אתגרים; משבר האקלים, עומסי תחבורה, הגירה, פערים חברתיים, והתיישנות תשתיות. ​אנו נדרשים למצוא פתרונות עירוניים חדשים ויצירתיים. בסביבה כזו, נדרשות שותפויות חדשות בין כלל השחקנים, שותפויות שיובלו על ידי הרשויות המקומיות עצמן ויביאו לפיתוח מספר משמעותי של יוזמות לערים חכמות, ויצור הזדמנויות עסקיות חדשות עבור חברות קטנות ובינוניות באגן הים התיכון.

 

פרויקט המחקר SME4SMARTCITIES (עסקים קטנים ובינוניים עבור ערים חכמות), אשר זכה במענק מטעם האיחוד האירופי, שם למטרה לחבר בין רשויות מקומיות באגן הים התיכון לעסקים ולמיזמים קטנים ובינוניים, כדי לקדם קיימות וחדשנות וכדי לחזק את הרשויות ואת העסקים. הפרויקט יאפשר לקדם קיימות באזור הים התיכון באמצעות פיתוח סביבתי, חברתי וטכנולוגי חדשני ברשויות המקומיות במספר תחומי מפתח: תחבורה, אנרגיה, מזון, טיפול בפסולת,  פיתוח מקיים בחוף ובים, התמודדות עם שינויי האקלים.

 

מצד אחד, הפרויקט יסייע לערים להיות מובילות בחדשנות, באמצעות רכש ציבורי של פתרונות חדשניים. מצד שני, הפרויקט יתמוך בחברות קטנות ובינוניות במרחב אזור הים התיכון על מנת להבטיח כי המוצרים והשירותים שלהם עונים על הציפיות והצרכים של ערים חכמות.

 

הפרויקט יחקור ויאפיין את הצרכים והאתגרים של הרשויות ולפתח את המתאם בינן לבין מיזמים חדשניים שיכולים לתת מענה. הפרויקט מבקש למסד פלטפורמות לקידום חדשנות ורכש ירוק ברשויות המקומיות, תוך פיתוח ושיתוף ידע. הפרויקט יאפשר גם פיתוח מאגדים כלכליים של האיחוד האירופי והמזרח התיכון.

 

לפרויקט שותפים מחמש מדינות ומשלושה מגזרים: אקדמיה, רשויות מקומיות ועסקים.

 

החוג ללימודי הסביבה בבי"ס פורטר באוניברסיטת תל אביב הוא השותף המוביל בישראל, יחד עם עיריית כפר סבא ועיריית אילת. פרופ' קולין פרייס וד"ר אורלי רונן מרכזים את הפרויקט מטעם החוג ללימודי הסביבה. הפרויקט מתבצע במזכרת המעבדה לחדשנות ולקיימות עירונית. סכום המענק שיקבל החוג לצורך המחקר הוא 345,000 יורו לשלוש שנים. 

 

מידע עיקרי:

 


ראשי תיבות:             SME4SMARTCITIES
שם מלא:                   עסקים קטנים ובינוניים ים תיכוניים עובדים יחד ליצירת ערים חכמות.
מטרות ע"פ נושאים:   א.1 פיתוח עסקים קטנים ובינויים
ערך:                         א.1.2 מאגדים כלכליים של האיחוד האירופי והמזרח התיכון
קישור לאתר התכנית: http://www.enicbcmed.eu/projects/sme4smartcities 

 

 

מידע כספי

 

(תקציב כולל 9.12 מליון שקלים, תרומת האיחוד האירופי: 7.98 מליון, השתתפות השותפים: 10%).

 

דגשים:


 

מה ישופר?
פיתוח מוצרים ושירותים חדשים יולידו פתרונות "מוכנים לפריסה" כדי להתמודד עם אתגרים בתחום ערים חכמות תוך יצירת הזדמנויות עסקיות עבור חברות קטנות ובינוניות. כתוצאה מהפרויקט, ישופר שיתוף הפעולה בין ערים לבין חברות קטנות ובינוניות באמצעות הסכמי שותפות ציבורית-פרטית (PPP) לקראת צמיחה עירונית בר-קיימא, יעילה וחכמה יותר.


מי ירוויח?

  • 50 עסקים קטנים ובינוניים שיקבלו תמיכה
  • 6 רשויות ים תיכוניות ועוד 50 ארגונים חברתיים
  • ארגונים לתמיכה בעסקים, מאגדים, אגודות עסקיות, אוניברסיטאות ומרכזי מו"פ
  • קהילות עירוניות מקומיות הנהנות מהפעלת יוזמות חכמות חדשות


הישגים צפויים

  • תכנית אימונים אחת המיועדת לתמוך בחברות קטנות ובינוניות בכניסה לשוק הפתרונות לערים חכמות
  • פלטפורמה אחת למתן שירותי ייעוץ לחברות קטנות ובינוניות בפיתוח רעיונות, הגדרת רעיונות, פיתוח קונספט, בדיקת שוק וגישה לשווקים חדשים
  • תכנית ליצירה משותפת במטרה לטפח שיתופי פעולה בין חברות קטנות ובינוניות ים תיכוניות
  • חמישה פתרונות לערים חכמות (מוצרים ו/או שירותים חדשניים וטכנולוגיים לשיפור יכולות  הערים לעמוד בפני אתגרים העירוניים) שפותחו ונבדקו.

 

הפרויקט במספרים 7 שותפים 5 מדינות ו-4 תפוקות טכניות

 

משך הפרויקט:

 

תאריך התחלה:   01 בספטמבר 2019
תאריך סיום:       01 באוגוסט    2023


 

לשאלות ולהבהרות:

orlironen@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>