זכייה בתחרות פרויקט השנה 2012 של המגזין "אדריכלות ישראלית"

הבניין הירוק של בית הספר ללימודי הסביבה זכה במקום השני בקטגוריית סביבה ונוף, בתחרות פרויקט השנה 2012 של המגזין "אדריכלות ישראלית"

05 נובמבר 2012
פרויקט השנה 2012 של המגזין "אדריכלות ישראלית"

תכנית הפיתוח הסביבתי של הבניין זכתה במקום השני בקטגוריית סביבה ונוף בתחרות "פרויקט השנה 2012" של כתב העת "אדריכלות ישראלית", הנחשב למוביל בתחומו בארץ.

האדריכליות, עליזה ברוידא ורות מעוז (ברוידא-מעוז אדריכלות נוף), ציינו כי "בית הספר פורטר ממוקם על ציר טיילת המדע לאורך המצוק המשקיף על נתיבי איילון. סמיכות הטיילת לבית הספר היוותה השראה לשילוב מיצבים שישקפו את הגישה האקולוגית, החידושים הטכנולוגיים והאמצעים האנרגטיים העומדים לרשות המתכננים - הכל בהתאם לתקן האמריקאי לבנייה ירוקה (LEED platinum). במסגרת זו רחבת הכניסה תדגים טיהור מים אפורים ואיסוף מי גשמים לצורכי השקיה, וגג המבנה המשמש למערכות המיזוג ינוצל לניסוי ולמידת ערכה של הצמחייה כגורם לשיפור הנוחות התרמית".