מטרות הבניין

מטרות הבניין
צילום: שי אפשטיין

בניין החוג ללימודי הסביבה הוא מבנה חלוצי, ראשון מסוגו בישראל. הוא נבנה כדי להגשים וליישם את החזון הסביבתי הרחב של מקימיו, במגוון היבטים ורבדים:

  • אדריכלות וטכנולוגיה. בניין הקפסולה יהווה אמת מידה לבניה ירוקה במדינת ישראל, ודוגמה לתהליכי תכנון וקבלת החלטות באדריכלות סביבתית. במבנה עצמו מיושמים מבחר טכנולוגיות ועקרונות ירוקים מתקדמים, המשקפים את התפיסה המקיימת של החוג ללימודי הסביבה. ביניהם: שימוש באנרגיה חלופית, טיפול ביולוגי בשפכים ומחזור מים.
     
  • הגברת המודעות הציבורית. הבניין והפעילויות שייערכו בו יסייעו להגברת המודעות של הציבור הישראלי בנושאי סביבה, קיימות ובניה ירוקה. המבנה יהיה מזמין ונגיש, ויציע סיורים, הרצאות ותערוכות לקהל הרחב. המבקרים ייחשפו למערכות הירוקות המפעילות את הבניין, ולנתונים בזמן אמת על החיסכון באנרגיה המושג בדרך זו.
     
  • השפעה בקמפוס. הבניין נועד להשפיע על השיח הסביבתי באוניברסיטת תל אביב, לסייע בקביעת סטנדרטים סביבתיים באוניברסיטה, ולקדם בניית תשתיות סביבתיות ברחבי הקמפוס.
     
  • לימודים גבוהים. הסטודנטים שילמדו בכיתות המבנה יוכלו להכיר באופן בלתי אמצעי את אופן פעילותו של הבניין הירוק. הבניין יפעל כמוקד ללימודי אדריכלות ירוקה, במטרה להכשיר דור חדש של אדריכלים המתמחים בבניה סביבתית.
     
  • מחקר וחדשנות. הבניין תוכנן כאתר חדשני ויוזם, שיהווה מעבדה מתפתחת בנושאי סביבה וקיימות. הוא ישמש כאכסניה לחוקרים, שיוכלו ליישם ולבחון בו רעיונות וחידושים עתידיים, ולערוך במקום ניסויים בטכנולוגיות מקוריות. נתונים מחיישנים בבניין, כגון טמפרטורה ולחות, משודרים באתר האינטרנט באופן שוטף ויכולים לשמש כל חוקר וסטודנט לצורך מחקר.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>