פיתוח סביבתי

פיתוח סביבתי
צילום: שי אפשטיין

בחזיתו של הבניין, הפתוחה אל טיילת המדע, משתרעת רחבת כניסה גדולה ששטחה כ-1,400 מ"ר. כאן ממוקמות שלוש הבריכות של  האגן הירוק, לצד בוסתן עצי פרי ארץ ישראליים, השתול על טראסות לאורך שביל הכניסה. העצים, ביניהם זית, חרוב, תאנה ושקד, זקוקים לכמות מעטה של מים, ומצלים על אזורי ישיבה נעימים.

 
הטראסות מהוות אזור חלחול, הקולט את מי הגשמים (נגר עילי) מהשבילים הקשיחים, ומשקה בהם את העצים. השקיה נוספת, על פי הצורך, מתבצעת במים מושבים מן האגן הירוק. הטראסות מחופות בשבבי עץ, ולאורכן בנוי ספסל מעץ ממוחזר. כמו כן פוזרו בשטח רהיטי גן משופצים וממוחזרים.
 
בשולי המדרון נשתלו צמחים מקומיים נוספים, אף הם חסכוניים במים, שמשתלבים היטב במדרון הכורכר, ומושקים במים מושבים מהאגן הירוק. כל שטחי הצמחייה מטוייבים בקומפוסט מן הקומפוסטר של הבניין הירוק, המשמש לאיסוף ולמיחזור פסולת אורגנית.
 
על יד האלמנטים השונים ברחבה מוקמו שלטי הסבר, שמספקים לציבור מידע על תהליכי מיחזור המים, על השימוש בחומרים ממוחזרים ועל עקרונות הבנייה הירוקה.

 

אוניברסיטת תל-אביב, ת.ד. 39040, תל-אביב 6997801
Developed by
UI/UX Basch_Interactive