האם אצות יכולות להפחית את צריכת האנרגיה של בניינים

ממצאי מחקר שפורסמו לאחרונה מצביעים על פוטנציאל לשיפור יעילות האנרגיה בבניין שנחקר, על ידי שילוב מיקרו-אצות בחלונות

28 נובמבר 2019
ממצאי מחקר שפורסמו לאחרונה מצביעים על פוטנציאל לשיפור יעילות האנרגיה בבניין שנחקר, על ידי שילוב מיקרו-אצות בחלונות

מחקר משותף שנערך לאחרונה, במעבדה לביו-הנדסה במחלקה ללימודי הסביבה, ניתח את ההשפעה הפוטנציאלית של שילוב מיקרו-אצות חיות בחזית המבנה על צריכת האנרגיה של הבניין. האצות שולבו בחלון של חדר בבניין.

 
ההשפעה של שני מיני מיקרו-אצות על חדירת האור ועל מעבר החום נמדדה והוערכה על ידי חישוב תכונות אופטיות ותרמיות של חלון האצות לפי U-factor (העברה תרמית כוללת), VT Visible Transmittance - (מעבר אור בתחום הנראה) ו- SHGC (מקדם רווח חום סולארי).

 
תוצאות המחקר מראות כי לשילוב מיקרו-האצות בחלונות יש פוטנציאל לשיפור יעילות האנרגיה בבניין שנחקר, בתנאי האקלים הים תיכוני. כמות החיסכון באנרגיה משתנה לפי כיוון חזית חלון האצות, ומושפעת מסוג האצות, ריכוז האצות בחלון וגודל החלון.

 
המחקר נערך בבניין פורטר, בעל תקן LEED לבנייה ירוקה, על ידי פרופ' אלכסנדר גולברג, ד"ר אדריכלית לימור שעשוע-בר, אלעד נגב ומארק פוליקובסקי מהמחלקה ללימודי הסביבה, בית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ ע"ש פורטר, אוניברסיטת תל אביב, פרופ' אברהם יזיוארו מהפקולטה לארכיטקטורה ותכנון ערים בטכניון, פרופ' אברהם קריבוס מבית הספר להנדסת מכונות, הפקולטה להנדסה, אוניברסיטת תל אביב וד"ר אדריכל יוסי קורי מסטודיו גאוטקטורה. 

 
עבודת המחקר פורסמה ב "Energy and Buildings" כרך 204, גיליון 1 בדצמבר 2019. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378778819305146

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>