אטריום

האטריום הוא חלל הכניסה המרכזי של הבניין. הוא מתנשא לגובה של שלוש קומות, מוקף בגשרים, במרפסות ובקירות שקופים, ומעליו צפה הקפסולה.

אטריום
צילום: שי אפשטיין
אטריום
אטריום
צילום: שי אפשטיין

האטריום תוכנן כחלל פתוח, נעים ושטוף אור, בעל מספר תכונות אקולוגיות:

 

אור טבעי. האטריום פונה לכיוון דרום, ומואר באור טבעי על פי דרישות התקן הבינלאומי המוביל LEED Platinum. הוא עטוף בקיר מסך בעל זגוגית כפולה, המאפשר לאור היום לחדור פנימה. בנוסף נהנה האטריום מהצללה של האקו-וול (הקיר האקולוגי), שמגן עליו מפני קרני שמש מסנוורות, ומונע התחממות יתר.

 

אוורור פסיבי. האטריום מאוורר באוורור פסיבי, שרותם את הרוח המערבית הנושבת באתר לצורכי צינון. פתחי אוורור מיוחדים נפתחים למגע משב הרוח, ומאפשרים לזרמי האוויר להיכנס פנימה, בעוד האוויר שבפנים, שחומם על ידי השמש, עולה למעלה ומשתחרר דרך ארובות אוויר חם הממוקמות על הגג. כך נוצרת בחלל זרימה מתמדת של אוויר צח, המקנה תחושה של מיזוג גם ללא שימוש במזגן. 

 

נקודת מפגש. האטריום משמש כצומת מעבר ונקודת מפגש למשתמשי המבנה. כאן נערכים  אירועים ותערוכות, וניתן לצפות במסכים המציגים באופן רצוף נתונים על צריכת האנרגיה והמים של המבנה, לצד ידיעות עדכניות על ממצאים סביבתיים. נופי העיר הנשקפים דרך קיר הזכוכית נפרשים הרחק מעבר למצוק הכורכר שעליו ניצב הבניין, ומשרים תחושה של ריחוף.

 

אוניברסיטת תל-אביב, ת.ד. 39040, תל-אביב 6997801
UI/UX Basch_Interactive