חומרי בניין

חומרי בניין
צילום: שי אפשטיין

על פי דרישותיו של תקן LEED Platinum והתקן הישראלי לבנייה ירוקה העדיפו מתכנני הבניין להשתמש בחומרים בעלי אופי אקולוגי:

 

  • חומרים מקומיים. השימוש בחומרים מקומיים הוא חסכוני יותר, תורם לכלכלה המקומית, ומונע את הצורך בהובלה מזהמת למרחקים גדולים.

  • חומרים ממוחזרים/מתמחזרים. יותר מ-60% מהמרצפות בבניין עשויות מפסולת בניין – בחירה המונעת כריה מיותרת של שיש או גרניט, ומקטינה משמעותית את טביעת הרגל האקולוגית של המבנה. במילוי היסודות, בתשתית הרצפות ובייצוב חלק מהמדרונות הדרומיים שמתחת למבנה נעשה שימוש בפסולת בניין ישראלית לא מעובדת, ובשאריות האספלט של החניון שהיה במגרש קודם לכן. קירות הגבס בבניין עשויים מנייר ממוחזר, וכל הפלדה ניתנת למיחזור עתידי.

  • חומרים מתחדשים. המתכננים עשו שימוש נרחב בבמבוק ובשעם – חומרי גלם שנחשבים ל'ירוקים במיוחד, ומונעים כריתת יערות. הבמבוק, עשב שגדל מהר, וניתן לגדלו בכמות גדולה על פני שטח מצומצם יחסית, שימש לחיפוי הקירות בקומת הכניסה ולפרקטים. השעם, המבוסס על קילוף קליפות עצים מבלי לכרות אותם, שימש לריצוף המרפסות הסגורות באקו-וול.

  • טכנולוגיה חסכונית. המתכננים בחרו בטכנולוגיית בניה המבוססת על שימוש חוזר בתבניות. השיטה מצמצמת את כמות הפסולת הנוצרת באתר הבניה, וחוסכת במשאבים הנדרשים לסילוקה ולהטמנתה.

 

 

טכנולוגיות ואלמנטים ירוקים נוספים

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>