מרכיבי הבניין

מרכיבי הבניין
צילום: שי אפשטיין

בניין בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר נועד לשמש במה חינוכית נגישה לקהל הרחב בכל הנוגע לבנייה ירוקה ולחקר הסביבה, תוך שהוא חושף למשתמשיו ולמבקריו את הטכנולוגיות הסביבתיות המתקדמות המותקנות בו.

 
מעבר להיותו אכסניה לפעילות השוטפת של ביה"ס הכוללת כיתות הוראה, אולמות הרצאה, חדרי חוקרים, חדרי ישיבות ומשרדים, כולל הבניין גם אודיטוריום גדול ואטריום המשמש מקום מפגש מרכזי וחלל להצגת תערוכות. 
 
בבניין המשתרע על שטח של כ-4000 מ"ר, שולבו אלמנטים אדריכליים ייחודיים כמו ה-"אקו-וול" (EcoWall) והקפסולה, הניצבים בחזיתו הדרומית של הבניין. חזית זו, הפונה לעבר נתיבי איילון, חושפת את הבניין לעוברים ושבים ומאפשרת להשתמש בה ככלי חינוכי ותקשורתי. המערכות והאלמנטים הסביבתיים בבניין כוללים מערכת מיזוג המבוססת על אנרגיה סולארית, מערכת אגנים ביולוגיים לטיהור מים אפורים, וגג ירוק. בכל אחד ממרכיבי הבניין, החל בחומרי הבנייה ועד לסוג התאורה שהותקנה בו, נעשה שימוש במוצרים ירוקים וטכנולוגיות סביבתיות מתקדמות. 
 
בין הבניין לתחנת הרכבת הקרובה מקשרת "טיילת מדע" המהווה שביל הליכה ורכיבה נעים ובטוח לאורך מדרון הכורכר, שלאורכו מוצבות תצוגות לימודיות בנושאי סביבה. על פי התכנון, בצמוד לבניין, על דופן המצוק שמתחת לטיילת, יוקם בעתיד גם בניין מעבדות למחקר בטכנולוגיות סביבתיות.
 
אוניברסיטת תל-אביב, ת.ד. 39040, תל-אביב 6997801
Developed by
UI/UX Basch_Interactive