אודות הבניין

אודות הבניין
צילום: שי אפשטיין

בניין בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר מיועד להיות המבנה הראשון בישראל שיזכה לדירוג הגבוה ביותר של התקן האמריקאי לבנייה ירוקה - LEED Platinum ולדירוג הגבוה ביותר של התקן הישראלי החדש לבנייה ירוקה 5281- דרגת יהלום. הוא ישלב טכנולוגיות סביבתיות מתקדמות לחסכון באנרגיה ובמים, ויהיה הבניין הירוק הראשון בקמפוס של אוניברסיטת תל אביב. הבניין ממוקם בגבולו המזרחי של הקמפוס, מדרום לגן הזואולוגי וסמוך לכניסה המרכזית לאוניברסיטה מנתיבי איילון, ובנייתו, שהחלה בתחילת 2012, צפויה להסתיים לקראת סוף 2014.

 
הבניין,  המשתרע על שטח של כ-4000 מ"ר,  יכלול כיתות הוראה, אולמות, משרדים, אטריום עם חלל לתצוגות ולתערוכות, אודיטוריום, גינה ובה  אגנים ביולוגיים לטיפול ולמחזור מים אפורים, גג ירוק וקפיטריה. החללים הנעימים ישמשו כמקום מפגש לסטודנטים ולחוקרים, וכן לנציגי ממשל, תעשייה וארגונים סביבתיים המעורבים בפעילויות בית הספר.
 
בנוסף לייעודו האקדמי, כמשכנו של בית ספר פורטר, יהווה הבניין במה חינוכית ונגישה לקהל הרחב בכל הנוגע לבנייה ירוקה וחקר הסביבה. מבקרי הבניין הירוק ייחשפו לאופן פעולתן של המערכות הסביבתיות המותקנות בו, ביניהן מערכת מיזוג אוויר המבוססת על אנרגיה סולרית ותרמית, טכנולוגיות מתקדמות לתכנון ביו-אקלימי ("תכנון פסיבי") ומערכות מדידה ובקרה. בין הבניין לתחנת הרכבת של האוניברסיטה הוקמה טיילת מדע, ובה תצוגות סביבתיות שיהוו חלק מהסיור בבניין.
 
המורכבות והחדשנות של הבניין פורץ הדרך דרשו ידע נרחב, כלים מתקדמים ועבודת צוות הדוקה כבר משלבי התכנון הראשונים. צוות האדריכלים המתכננים מנה שלושה משרדי אדריכלות מובילים, המתמחים בהיבטים שונים של בנייה ירוקה: אקסלרוד-גרובמן אדריכלים של אירית אקסלרוד וד"ר יאשה גרובמן, גאוטקטורה של ד"ר יוסי קורי וחן אדריכלים של נילי וניר חן. אליהם חברו מספר שותפים נוספים: ברוידא  מעוז – אדריכלות נוף בע"מ, אסא אהרוני מהנדסים יועצים, אביבי אקסלרוד מהנדסים בע"מ וחברת ברן הקמת פרויקטים, שמנהלת את פרויקט ההקמה. בנוסף נעזר הצוות במספר יועצים מומחים מישראל ומחו"ל, ביניהם בלט גיא באטל (Guy Battle) מבריטניה - מהנדס בניין וסביבה, מייסד חברת dcarbon8 ושותף בחברת Deloitte אנגליה, המתמחה בתכנון משולב של בניינים סביבתיים בעלי פליטת אנרגיה נמוכה. העבודה המשותפת והמאומצת הניבה תכנון סביבתי שתרם רבות לפיתוח היכולות ולהעלאת הרף בתחום הבנייה ירוקה בישראל – עוד לפני שהבניין הירוק עצמו צמח על קו האופק של תל אביב.
 
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>