מרכז מחקר ומעבדות (בתכנון)

שלב ב

על פי התכנון העתידי יוקם בצמוד למבנה המרכזי של בית הספר גם בניין מעבדות, שיהווה מרכז מחקר מתקדם לטכנולוגיות סביבתיות (עם דגש על תחום האנרגיות המתחדשות). בניין המעבדות ישתרע על שטח כולל של כ-2,000 מ"ר, ויכלול  כ-14-13 מעבדות 'גמישות' - שניתן להתאימן למחקרים בדיסציפלינות מגוונות, על פי הצרכים המשתנים. המעבדות המיוחדות יועמדו לרשותם של חוקרים מתחלפים לצורך מחקרים ספציפיים, על בסיס כספי המחקר או מימון ממקור חיצוני. הן יוקמו בשיתוף עם גורמי תעשייה וממשל, וישמשו  בין היתר לקידום מחקר מעשי ויישומי.

 
מרכז המחקר לטכנולוגיות סביבתיות יחזק באופן משמעותי את הפעילות המחקרית של  בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר. הוא ימשוך אליו מדענים מובילים מהארץ ומהעולם, שיבקשו ליהנות מתשתיות המחקר החדשניות ומהגישה הבינתחומית הייחודית של בית הספר. הפעילות התוססת צפויה למקם את בית הספר בחוד החנית של המחקר העולמי בתחומי הטכנולוגיות הסביבתיות והאנרגיה המתחדשת. 
 
בניין המעבדות ימוקם בדופן המצוק שמתחת לטיילת המדע, המחברת בין תחנת הרכבת לבניין בית הספר, ויהיה תת-קרקעי ברובו. בדומה לבניין הקפסולה, גם הוא ייבנה על פי תקנים מתקדמים לבנייה ירוקה, ויתבסס על טכנולוגיות בניה סביבתיות, שיצמצמו את צריכת האנרגיה שלו ואת השפעתו על הסביבה.
 
 
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>