אקו-וול EcoWall
האקו-וול (הקיר האקולוגי) הוא קונסטרוקציית פלדה בת שלוש קומות, המורכבת מעמודים, מעברים ומרפסות, ונפרסת לאורך החזית הדרומית הארוכה של הבניין
לאקו-וול מספר תפקידים:
- הגנה. האקו-וול מסוכך על האטריום מפני השמש הדרומית העזה, ומסנן רעש וזיהום העולים מנתיבי איילון שבתחתית המצוק.
- אנרגיה סולארית. על חלקו החיצוני של האקו-וול מותקנות שפופרות תרמו-סולאריות לייצור אנרגיה. השפופרות קולטות את קרני השמש ומחממות באמצעותן מים, שמפעילים אל כל מערכת המיזוג בבניין, ללא כל תמיכה מחברת החשמל.
- במת מחקר. מרפסות האקו-וול מוקצות לחוקרים העוסקים בנושאים סביבתיים, שעושים בהן שימוש על פי צורכי עבודתם. כאן הם יכולים לערוך ניסויים הדורשים תנאים ספציפיים, להקים מעבדות קטנות, לגדל מצעים או 'קירות ירוקים' ועוד.
- חלון ראווה. האקו-וול יוצר פסיפס מרתק של הפעילות המחקרית המתקיימת בכל עת בבניין, והציבור מוזמן לבקר ולהכיר. מבקרים וסטודנטים יכולים לשוטט בגלריות הצופות אל מרפסות המחקר, ולראות כיצד, לנגד עיניהם, מתהווה חזית הטכנולוגיה הסביבתית. בנוסף, רשת נורות LED הממוקמת על הקפסולה שבמרכז האקו-וול ונצפית למרחוק, מאפשרת להנגיש מידע סביבתי לכל מי שעובר באזור או נוסע בנתיבי איילון. תפיסה זו, של שיתוף, חינוך והנגשת מידע - המנוגדת באופן בולט לדרכו המקובלת של עולם המחקר - מייצגת יותר מכל את הרוח של בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר והבניין הירוק.