תערוכה: אדוות אקולוגיות

בניין בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר הוא אחד המוצגים בתערוכה "אדוות אקולוגיות" המוצגת בימים אלו בגלריית זהזהזה.

16 נובמבר 2014

התערוכה מספקת במה להקשרים הרבים ומעגלי ההשפעה אשר נוצרים כתוצאה מתכנון ירוק, המתחשב באספקטים מגוונים שמעבר לבניין עצמו כגון הקשרים של זמן ומקום, הקשרים תרבותיים, אקולוגיים, כלכליים וחברתיים.

בתערוכה יוצגו למעלה מעשרים פרויקטים אדריכליים שונים של סטודיו גאוטקטורה (אחד משלושה משרדי האדריכלים השותפים לתכנון בניין בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר), באמצעות מודלים פיזיים ומציאות רבודה. כל פרויקט וכל מודל מייצגים אלטרנטיבה של עצמאות אנרגטית ובנייה מתחשבת בסביבה. המודלים השונים יוצגו בחלל הגלריה על גבי חביות דלק, תוצר לוואי של העולם הישן המתבסס על משאבים מתכלים וזיהום סביבתי. בתערוכה מוצגים פרויקטים אקולוגיים פורצי דרך שנבנו בארץ ובעולם על ידי ד"ר יוסי קורי ושותפיו לדרך, לצד כאלו שנותרו כרעיון בלבד ולא התממשו לכדי מבנים של ממש, אך ניתן ללמוד מהם לטובת פרויקטים עתידיים.

התערוכה תלווה במגוון אירועים אשר יעסקו במעגלים רחבים יותר של השיח הסביבתי כגון תקשורת וסביבה (14.11), אדריכלות נוף וסביבה (21.11), חומרים וסביבה (5.12), טכנולוגיה וסביבה (12.12) וגם בנושאי מחקר וקיימות.

התערוכה מוצגת מה-6 לנובמבר עד ה-27 לדצמבר בגלריית זהזהזה - האנגר 21 בנמל תל אביב.

לפרטים נוספים בקרו באתר הגלריה