הכנס השנתי לבנייה ירוקה מספק הצצה לבניין בית הספר

04 ספטמבר 2013

כל מי שמתעניין באדריכלות בכלל ובבנייה ירוקה בפרט, הגיע אתמול לכנס השנתי ה-2 לבנייה ירוקה בישראל 2013, מיסודה של המועצה הישראלית לבנייה ירוקה. בית הספר היה שותף בכנס, שעסק בקידום תחום הבנייה הירוקה ברמה הלאומית, תוך התייחסות למרחב הבנוי, לשכונות מקיימות ולפנים המבנה. במסגרת הכנס אף נערכו חמישה סיורים מקבילים בבניין הירוק של בית הספר, בדגש על נושאים שונים:

1. היבטי אדריכלות וחומר – בהדרכת אדריכל ד''ר יאשה גרובמן, מאדריכלי המבנה.
  2. היבטי ניהול פרויקט – בהדרכת מהנדס ליאור עיני, מנהל תחום קיימות בחברת ברן.
  3. יישום עקרונות הבנייה הירוקה בפיתוח הנופי – בהדרכת אדריכלית נוף רות מעוז, ברוידא- מעוז, אדריכלות נוף בע"מ.
  4. תכנון אקלימי בהיבטים פאסיביים ואקטיביים – בהדרכת מתכנן יהושפט אהרוני א.אהרוני מהנדסים יועצים ואבי בלייברג מחברת אלקטרה.
  5. התאמת הבניין לתקןLEED  ולתקן הישראלי 5281  – בהדרכת חופית יצחק בן שלום, ניהול תוכניות וריכוז תיעוד הבנייה.