ראש בית הספר פיתח שיטה חדשנית למעקב אחר זיהום האוויר

ראש בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר, פרופ' פנחס אלפרט, פיתח שיטה חדשנית למעקב אחר זיהום האוויר בערים הגדולות בעולם, ומחקרו מעורר הדים רבים.

25 אוגוסט 2013

ראש בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר, פרופ' פינחס אלפרט, פיתח שיטה חדשנית למעקב אחר זיהום האוויר בערים הגדולות בעולם, ומחקרו מעורר הדים רבים. פרופ' אלפרט, מומחה למדעי האטמוספירה מהחוג לגיאופיזיקה ולמדעים פלנטריים באוניברסיטת תל אביב, נעזר בנתונים משלושה לוויינים של NASA, שמודדים את ריכוז החלקיקים באוויר בגובה של כמה מאות מטרים מעל פני הקרקע. הוא ועמיתיו אגרו את המידע לאורך שמונה שנים, ובחנו את מגמות זיהום האוויר מעל 189 ערים שאוכלוסייתן עולה על שני מיליון נפש, ביניהן 58 ערים המונות יותר מחמישה מיליון תושבים.

תוצאות המחקר, שהתפרסם בספטמבר 2012 בכתב העת American Journal of Climate Change, צוטטו בהרחבה ברחבי העולם. הנתונים מראים על עליה חדה בזיהום האוויר בערים השוכנות בצפון מזרח סין, בהודו, במזרח התיכון ובמרכז אפריקה. באירופה ובצפון אמריקה (בעיקר בצפון מזרח ובמרכז היבשת), לעומת זאת, נצפו הירידות הגדולות ביותר בריכוזי החלקיקים המזהמים (אירוסולים) באוויר. 'אלופת הניקיון' הייתה  העיר יוסטון שבטקסס, שהראתה ירידה של  31% במהלך תקופת המדידה.

המטרה הסופית, לדברי פרופ' אלפרט, היא ליצור שיטת מדידה עקבית ואובייקטיבית, שתסייע לגופים בינלאומיים (כמו האו"ם) במאבקם נגד זיהום האוויר ונגד שינויי האקלים הנובעים ממנו.

ראו ידיעה שפורסמה לאחרונה באתר משרד החוץ הישראלי.