היערכות לקראת יישום חוק הפסולת האלקטרונית

כ – 200 איש השתתפו ביום העיון שנערך במטרה לקדם את ההיערכות לקראת ישומו של חוק הפסולת האלקטרונית בישראל.

14 יולי 2013

כ – 200 משתתפים הגיעו ליום העיון שנערך במטרה לקדם את ההיערכות לקראת ישומו של חוק הפסולת האלקטרונית בישראל. יום העיון נערך כיוזמה משותפת של בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר, המכון לעסקים, סביבה וחברה באוניברסיטת תל אביב, אדם טבע ודין, מרכז השל ותאגיד מ.א.י. (תאגיד מיחזור אלקטרוניקה לישראל). שילוב זה בין מגזרים הביא למפגש פורה ומזין שיש מקום להרחיבו ולשכללו.

בין הסוגיות העיקריות שנידונו במהלך יום זה:

• העיכוב בהתקנת התקנות מכח החוק (יצרן בהיקף מוגבל, מרכזי מיחזור ועוד) גורמות לאי ודאות והמתנה ממושכת. התקנות הכרחיות לשם קידום נמרץ של תהליכי ההכנה ליישום החוק.
  • הליך ההכרה בגוף או בגופים המוכרים הוא מרכזי לכל בניית התהליך. יש חשיבות מכרעת להשלמתו והנעת תהליכים בעקבותיו.
  • יצוא פסולת למיחזור - סוגיה זו שהחוק לא קבע בעניינה דבר מפורש היא בעלת חשיבות לפיתוח תעשיה מקומית וחשוב לתת עליה את הדעת.
  • יש צורך בהגדרת כללים אחידים לאחסון וטיפול בפסולת הנקלטת אצל המשווקים.
  • חינוך והסברה מסורים על פי החוק בידי הגוף המוכר והרשויות המקומיות. גם המשווקים צריכים לספק מידע לציבור. נושא זה ראוי להכנה מדוקדקת, לחלוקת עבודה ברורה ולהקצאת משאבים בהתאם.
  • מרכזי איסוף ומוקדי איסוף עירוניים - יש חשיבות לעיצוב העירוני ולבדיקת ההשלכות התכנוניות-פיסיות של הצבת כלי אצירה במרחב העירוני.

בהמשך ליום העיון תימשך הפעילות המשותפת בנושא, ובין היתר מתוכננת פגישה במרכז השלטון המקומי שתעסוק באופן ממוקד בהיערכות הרשויות המקומיות ליישום החוק.