משתתפים בנבחרת ישראל ל-Solar Decathlon בסין

נבחרת של כ-30 סטודנטים מישראל, ובתוכה נציגות נכבדה מבית ספר פורטר, תשתתף בתחרות הירוקה והיוקרתית Solar Decathlon – מעין 'אליפות העולם בבניה ירוקה' - שתיערך בסין באוגוסט 2013.

17 יולי 2013

נבחרת של כ-30 סטודנטים מישראל, ובתוכה נציגות נכבדה מבית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר, תשתתף בתחרות הירוקה והיוקרתית Solar Decathlon – מעין 'אליפות העולם בבניה ירוקה' - שתיערך בסין באוגוסט 2013. הקבוצה הישראלית נמנית על 20 המאושרות שהגיעו לשלב הגמר, ויציגו את הפרויקטים המיוחדים שלהן: בתים ירוקים שכמות האנרגיה שהם מייצרים גדולה מזו שהם צורכים. 

 

המשלחת הישראלית, בראשות ד"ר יוסי קורי, ממתכנני הבניין הירוק של בית ספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר,  והאדריכל חן שליטא, תכננה ובנתה בית חכם ומודרני, שמסתמך על דגם הבית הישראלי העתיק – 'בית ארבעת המרחבים' - המוכר מחפירות ארכיאולוגיות ברחבי הארץ. הבית החדשני בנוי מחומרים אקולוגיים, ומצויד בשלל מערכות טכנולוגיות מתקדמות תוצרת כחול לבן. בין החידושים: זגוגיות לחלונות המכילות תאים פוטו-וולטאים ומייצרות חשמל; מערכת תרמו-סולרית יעילה במיוחד - לחימום מים גם בימים הקרים ביותר; מערכת מיזוג פורצות דרך שמקררת בעזרת אנרגיית השמש; ופלדה דקת-דופן שמאפשרת להרכיב את שלד המבנה תוך יומיים – ממש כמו לגו, עם חסכון עצום בזמן, בכוח עבודה ובכסף.  

 

"בית כזה מוכיח שירוק זה כלכלי - ממש דיור בר-השגה, במובן העדכני ביותר של המילה," אומר ד"ר קורי. "מדובר במבנה מודרני ומעוצב של 85 מ"ר, זול להקמה ונוח למגורים, בריא וחסכוני, אטום ומבודד היטב, ואפילו עמיד בפני רעידות אדמה.  יותר מכך: בית כזה יכול בקלות להכפיל את מידותיו עם צמיחת המשפחה, ובהמשך להצטמצם לפי הצורך המשתנה."

 

עם תום התחרות ישוב המבנה הישראלי הביתה, ויוצג כאן כמודל לבנייה בת-קיימא, למען פיתוח הבנייה הירוקה בארצנו.

 

ה-Solar Decathlon , תחרות בין מוסדות אקדמיים מובילים בכל העולם, נחשב כיום לתחרות הבינלאומית החשובה ביותר בתחום האדריכלות הירוקה. למעשה, זוהי האולימפיאדה של דור העתיד באדריכלות העולמית, שמביא עמו את חזית הטכנולוגיה של הבניה הירוקה.  האירוע של 2013, השמיני במספר, אורגן במשותף על ידי משרדי האנרגיה של ארה"ב וסין.

 

המשלחת הישראלית ל-Solar Decathlon 2013 הורכבה ונתמכת על ידי כמה שותפים אקדמיים נכבדים: מכללת שנקר, המכללה למנהל, המרכז האקדמי ויצו, ואוניברסיטת תל אביב / בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר. 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>