עמית פורטר חדש הגיע לכאן כדי לעשות לשינוי!

ד"ר דוד כץ, מומחה במדיניות מים ובכלכלת סביבה, הפך את בית הספר ללימודי הסביבה על שם פורטר לביתו האקדמי.

20 מאי 2009
ד"ר דוד כץ
ד"ר דוד כץ, מומחה במדיניות מים ובכלכלת סביבה

ד"ר דוד כץ, מומחה במדיניות מים ובכלכלת סביבה, הפך את בית הספר ללימודי הסביבה על שם פורטר לביתו האקדמי.

 
"סוגיות העוסקות במדיניות מים מדברות אליי, בעיקר מכיוון שהן עוסקות בבעיות מעשיות ואמיתיות", אומר ד"ר דוד כץ, שמונה לאחרונה לעמית פורטר בבית הספר ללימודי הסביבה, בשיתוף הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב. "בניגוד לקונפליקטים האידיאולוגיים שמייסרים את המזרח התיכון ואזורים אחרים, נראה לי שלבעיות המים (ולאתגרים סביבתיים אחרים) יש בעצם פתרונות. בתחום זה המטרות והאינטרסים משותפים ומוחשיים, וגם מדינות הנלחמות זו בזו מסוגלות לעבוד יחד כדי להשיגם ולהגשימם". 
 
ואכן, כפי שהצהרתו המרשימה מעידה, ד"ר כץ הוא אדם ששואף – ומתכוון לכך במלוא הרצינות – להטביע את חותמו. דוד נולד בשיקאגו והחל פעילותו בנושא איכות הסביבה בשנת 1980, בעבודה עם לובי סביבתי במדינת אילינוי. לאחר מכן, במסגרת לימודים לתואר שני באוניברסיטת וושינגטון, הוא כתב תיזה בנושא בעיות המים במזרח התיכון. בשנת 1994 עלה לישראל ושירת כחובש בצה"ל. לאחר שחרורו, הוא עבד בבנגקוק במכון שעסק בפרויקטים סביבתיים עבור האו"ם. הוא היה פעיל ב"ידידי כדור הארץ המזרח התיכון" - במה פרו-סביבתית שבה ישראלים, פלסטינים, ירדנים ומצרים משתפים פעולה כדי להגן על משאבי הטבע הטבעיים. תחנתו הבאה היתה אוניברסיטת מישיגן בה למד לתואר שלישי במדיניות סביבה ולתואר שני בכלכלה – דיסציפלינה שהוא האמין שתהיה חיונית לעבודה מעמיקה עם מעצבי מדיניות הסביבה. בנקודה זו הוא הגיע לראשונה לבית הספר ללימודי הסביבה על שם פורטר. 
 
בשנת 2004 הוזמן דוד ללמד כלכלת סביבה בבית הספר ללימודי הסביבה ופיתח קורס חדש שנחל הצלחה אדירה. אמנם, אם פתיחתו, נרשמו לקורס 12 תלמידים בלבד אך עם השנים עלה מספרם ליותר מחמישים וכעת מוגדר הקורס כחובה לתלמידים לתואר שני בבית הספר ללימודי הסביבה שאין להם רקע בכלכלה. לבקשת בית הספר ללימודי הסביבה, אמור דוד להציע גרסה לקורס מטעמו גם לתלמידים לתואר ראשון החפצים ללמוד כלכלת סביבה.
 
זאת ועוד, דוד היה מעורב במספר רב של פרויקטים מחקריים שמתמקדים בנושא האהוב עליו - מדיניות המים. הפרסומים העדכניים ביותר שלו כוללים מחקרים בנושאים כגון דפוסים של התפתחות כלכלית וצריכת מים, מסחר במים וירטואליים (הכמויות הנדרשות לייצור יבולים וסחורות תעשייתיות), תמריצים להדגשת הסיכונים שבמלחמה על המים, והאפשרויות לייזום חבילות מדיניות מבוססות מים בין ישראל לבין הרשות הפלסטינאית. בשיתוף פעולה עם "צלול"- ארגון סביבתי שמגן על הנהרות, על מימי החופים ועל קו החוף של ישראל - הוא חקר את ההשלכות של הטלת מסים וקנסות בגין זיהום הים. בימים אלה נמצאים באמתחתו של דוד מחקרים סביבתיים נוספים.
 
"השנה, אני שמח לבשר לכם שאני כבר לא אורח. התקבלתי לתוכנית הפוסט-דוקטורט של עמיתי פורטר ואני באמת מרגיש שזה הבית שלי", מחייך דוד במשרדו החדש בפקולטה לניהול, שבה הוא מלמד קורס בינתחומי בנושא ניהול סביבתי ואסטרטגי של תאגידים, המיועד לסטודנטים לתואר שני במנהל עסקים. "השייכות האקדמית מעניקה לי בסיס יציב להמשיך את העבודה שאני אוהב לעשות. אני מאמין שכאן, בישראל, ביחד עם קבוצה מצוינת של סטודנטים נחושים ואנשי סגל שפגשתי בבית הספר ללימודי הסביבה, נוכל לשנות דברים בנוף הסביבתי. אני בהחלט נמצא כאן כדי לחולל שינוי!"
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>