עליה של 67% במספר הסטודנטים לתואר ראשון

20 יולי 2010
קורסים

בשנת הלימודים 2009-2010 חלה עלייה דרמטית במספרם של הסטודנטים לתואר ראשון הלומדים בקורסים של ביה"ס ללימודי הסביבה ע"ש פורטר. בסה"כ הוצעו השנה 15 קורסים, שמשכו אליהם 1,264 סטודנטים מפקולטות שונות באוניברסיטת תל אביב. מספר זה מצביע על גידול משמעותי של 67% בהשוואה ל-753 התלמידים שהשתתפו בתוכניות בשנה הקודמת.

מגוון רחב של קורסים
חלק ניכר מהסטודנטים למדו בתוכניות לימודים מובנות, תולדה של שיתוף פעולה הדוק בין ביה"ס ללימודי הסביבה ע"ש פורטר: כך למשל הוצעה לסטודנטים מהפקולטה למדעי החברה 'חטיבה בחברה וסביבה' העוסקת בהיבט הסביבתי של תחומים כמו אתיקה, כלכלה, פסיכולוגיה ומשפטים; סטודנטים  מהפקולטה למדעי הרוח נהנו מאשכול של נושאים רלוונטיים כגון אקו-פילוסופיה; תלמידי השנה הראשונה במדעי החיים לקחו קורס חובה הקרוי 'הסביבה בה אנו חיים'; ותלמידים מביה"ס לאדריכלות למדו על אדריכלות בת-קיימא ותשתיות ירוקות. בנוסף לכל אלה הוצע מבחר עשיר של קורסים מאתגרים ומרתקים, שמשכו קהל רב של סטודנטים מכל רחבי הקמפוס – אנשים צעירים, מעורבים ונמרצים שמבינים כי לעניין הסביבתי תהיה השפעה מכרעת על עתידם.

"ביה"ס ללימודי הסביבה מגיש תמהיל רחב של קורסים לתואר ראשון במטרה לקדם את לימודי הסביבה, ולחשוף סטודנטים ממגוון תחומים לחשיבה סביבתית," אומר מנהלו המקצועי של ביה"ס, האדריכל ד"ר אריה נשר. "המספרים הגדלים מצביעים על עליה במודעות של ישראלים צעירים לסביבה בכלל, ולרלוונטיות שלה למציאות חייהם, בפרט. אנחנו נמצאים כאן כדי לעודד את המגמה החיובית הזאת."

הברק שבעיניים
רבים מהקורסים לתלמידי תואר ראשון הם פרי יוזמה של מרצים חיצוניים, שבאו לביה"ס, והציעו ללמד במסגרתו את נושאי התמחותם.
"ביה"ס ללימודי הסביבה ע"ש פורטר הוא היום הבמה הטבעית לכל נושא הקשור לסביבה. הוא מהווה מוקד לפעילות האקדמית בישראל בכל מה שנוגע לתחום הסביבתי - חממה בעלת ערך עצום למחקר וללימודים כאחד," אומר האנתרופולוג ד"ר דניאל נווה, המלמד קורס בתוכנית לתואר ראשון. "לכן מובן שהצעתי את הקורס שלי לביה"ס, ושמחתי מאוד לקבל תשובה זריזה וחיובית."

הקורס של ד"ר נווה, 'אדם וסביבה: שינויים בתפיסת הסביבה עם המעבר לחיים חקלאיים', הוא אחד הקורסים האהודים ביותר בתוכנית – עם עליה מרשימה של 145% ברישום בהשוואה לשנה הקודמת, וצפי לצמיחה נוספת בשנת הלימודים 2011-2010. אין ספק שהסטודנטים מתלהבים, וד"ר נווה משיב להם באותה מטבע:

"יש תחושה מיוחדת מאוד בשיעורים בביה"ס ע"ש פורטר. תחושה של דחיפות, איזה ברק מיוחד בעיניים, שלא מצאתי בשום מקום אחר," הוא אומר. "זוהי התכנסות של אנשים צעירים וחדורי מוטיבציה מקשת רחבה של תחומים אקדמיים – מהנדסה עד מוסיקה, מכלכלה ועד פילוסופיה – שמבינים שהעולם שלנו בסכנה, וכולנו מוכרחים לפעול, ומיד! ביה"ס יוצר הזדמנות קריטית למפגש בין אנשים שאכפת להם – מרצים, סטודנטים וחוקרים – הזדמנות להתגייסות, לפעולה משותפת ושינוי אמיתי. כשאני רואה את הברק בעיניים של הסטודנטים שלי, אני יודע שהתוכנית הזאת בהחלט איננה תוכנית רגילה!"