ביה"ס ללימודי הסביבה ע"ש פורטר הינו אחד מהשותפים האקדמיים המובילים בקבוצה הישראלית שנבחרה לייצג את ישראל בתחרות ה "דקאתלון הסולארי" היוקרתית

20 דצמבר 2011
דקטלון

ביה"ס ללימודי הסביבה ע"ש פורטר הינו אחד מהשותפים האקדמיים המובילים בקבוצה הישראלית שנבחרה לייצג את ישראל בתחרות ה "דקאטלון הסולארי" היוקרתית (Solar Decathlon) - תחרות בינלאומית שתתקיים בסין ב-2013, ובמסגרתה יתחרו 20 נבחרות של סטודנטים מרחבי העולם בבניית בתים המופעלים באמצעות אנרגיית השמש. התחרות, אשר תיערך בסין זו הפעם הראשונה, מאורגנת בשיתוף ע"י משרדי האנרגיה הסיני והאמריקאי במטרה לקדם את נושא האנרגיה המתחדשת והבנייה ירוקה באקדמיה ולעודד שיתוף פעולה בינתחומי בין סטודנטים מתחומים שונים הקשורים לתחומים אלו (אדריכלות, עיצוב, הנדסה, ועוד).

בראש הנבחרת עומדים הד"ר יוסי קורי (אחד מהמתכננים של הבניין הירוק של ביה"ס) ואדריכל חן שליטא, ומשתתפים בה קבוצה של סטודנטים מביה"ס ללימודי הסביבה  ומהחוגים לאדריכלות, עיצוב והנדסה באוניברסיטת תל אביב, וכן ממכללת שנקר, ויצו חיפה והמכללה למנהל. במסגרת התחרות, הקבוצה תידרש לתכנן באופן מפורט ולבנות בפועל מבנה המופעל באמצעות אנרגיית השמש ומפיק אנרגיה רבה יותר מזו שהוא צורך. לקראת התחרות המבנה יפורק, יישלח לסין, ויוצג שם במשך שבועיים. הנבחרת הזוכה תיבחר על סמך איכות התכנון, היעילות האנרגטית ועלויות הבנייה של הבית .

ההשתתפות בתחרות היוקרתית הינה הזדמנות להציג חדשנות טכנולוגית ישראלית כלפי חוץ לעולם ובתוך ישראל כאחד - עם תום התחרות, השאיפה היא להציג את המבנה בישראל על מנת שישמש כמודל לבנייה בת-קיימא ויעודד את התפתחות תחום הבנייה הירוקה בארץ.