מיזם משותף רחב היקף של בית הספר עם המשרד להגנת הסביבה

בית הספר יוצא במיזם משותף עם המשרד להגנת הסביבה, במטרה להניח תשתית אקדמית שתתרום לפיתוח וקידום התחום באופן רחב יותר בישראל.

15 ינואר 2013

חלק ניכר מהפעילות האנושית, ולפיכך שיעור ניכר מהמשאבים שאנו צורכים והפסולת שאנו מייצרים, קורים בתוך מבנים. לפיכך המבנים אחראים יותר מכל גורם יחיד אחר לצריכת משאבי כדור הארץ ולייצור פסולת ופליטות מזהמות. הבנייה הירוקה ועקרונותיה שואפים לצמצם עד כמה שניתן את השפעת המבנים על הסביבה. בנייה ירוקה הינה בנייה ידידותית לסביבה ובריאה לדייר ולמשתמש, היא רב תחומית במהותה, ועוסקת בהיבטים מגוונים של הבניה, התכנון, התפעול והפיתוח הסביבתי. מתכנניו של בניין ירוק נוהגים להתייחס לקשת של מרכיבים, כגון: חסכון באנרגיה, חסכון במים, טיפול במי נגר, בחירת אתר הפרויקט, צפיפות הבניה, פיתוח השטחים הלא בנויים ועוד.

תחום הבנייה הירוקה אמנם הולך ומתפתח בארץ ובעולם, וזוכה לתשומת לב הולכת וגוברת, אך בישראל עדיין קיים מחסור באנשי מקצוע ומומחים אשר יכולים ליישם, ללמד ולהטמיע אותו בצורה רחבה. בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר, אשר פועל מאז הקמתו לקדם מחקר והוראה בנושא בנייה ירוקה, שם דגש מיוחד על התחום הן במסגרת תכניות הלימודים, והן בתהליך תכנון ובניית הבניין הירוק המוקם בימים אלו עבור בית הספר.

כעת, יוצא בית הספר במיזם משותף עם המשרד להגנת הסביבה, במטרה להניח תשתית אקדמית שתתרום לפיתוח וקידום התחום באופן רחב יותר בישראל. המהלך נועד להטמיע את תפיסת הבנייה הירוקה באקדמיה, במטרה להכשיר את הדור הבא של אנשי המקצוע בתחום (אדריכלים, מהנדסים, מתכנני ערים, יועצים סביבתיים, ועוד).

במסגרת המיזם ייערך סקר מקיף לגבי המצב הנוכחי, הצרכים והחסמים בהוראת תחום הבנייה הירוקה באקדמיה. סקר זה יהווה לאחר מכן בסיס להמלצות לקידום התחום ואף לבניית קורסים חדשים לתארים מתקדמים. כמו כן, ייערכו ימי עיון וסדנאות מקצועיות בנושאים שונים הקשורים לבנייה ירוקה, ותיערך תחרות לאומית שתהיה פתוחה לאנשי מקצוע וסטודנטים בתחום.

המיזם אף יפיק תועלת מהבניין החדש והירוק של בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר, כמרכז הדגמה לבנייה ירוקה ולשימוש בטכנולוגיות ירוקות חדשניות: בבניין יערכו סיורים מודרכים, הרצאות של אנשי מקצוע והדגמות של הטכנולוגיות לקהלי יעד רלוונטיים. כמו כן, תהליכי הסמכת הבניין על פי התקן הישראלי החדש לבנייה ירוקה ותקן LEED האמריקאי, ישמשו בסיס לעבודה רחבה יותר של השוואה בין התקנים.