איך משפיעה הסביבה על פוטנציאל ההדבקה?

האם יש קשר בין התחממות גלובלית לקדחת מערב הנילוס? במחקר משותף, ד"ר אורי אובולסקי מבי"ס לסביבה ולמדעי כדור הארץ ע"ש פורטר וחוקרים מאוניברסיטת אוקספורד אפיינו את הקשר בין מזג אוויר ופוטנציאל הדבקה בקדחת מערב הנילוס בישראל.

28 אוקטובר 2020
איך משפיעה הסביבה על פוטנציאל ההדבקה?

קדחת מערב הנילוס היא מחלה ויראלית המופצת על ידי יתושים ברחבי העולם, ובפרט בישראל.

אקלים הוא גורם משמעותי המשפיע על האפידמיולוגיה של המחלה, עקב ההשפעה שלו על האקולוגיה וההתנהגות של יתושים. במחקר פיתחנו אינדקס סטטיסטי, המשלב תנאי מזג אוויר שונים והערכות של השפעותיהם על יתושים, כדי לכמת את פוטנציאל ההדבקה של קדחת מערב הנילוס בזמן ובמרחב.

נתונים מתחנות מטאורולוגיות בישראל, יחד עם נתוני תחלואה ממשרד הבריאות הראו את יכולת הניבוי של האינדקס למקרי תחלואה. תוצאות המחקר מצביעות על קשר בין אקלים לקדחת מערב הנילוס ומעלות שאלות לגבי עתיד תפוצת המחלה לאור שינויי האקלים הגלובליים.

המחקר עומד להתפרסם בכתב העת הבינלאומי Eurosurveillance.