האם אפשר להפיק אנרגיה מהאוויר בשעות הלילה?

מה ניתן ללמוד מדרך הפעולה של ברקים וליישם להפקת אנרגיה בשעות החושך? מחקר חדש של ג'ודי לקס, פרופ' קולין פרייס ופרופ' הדס סערוני

09 אוגוסט 2019
האם אפשר להפיק אנרגיה מהאוויר בשעות הלילה?

בכנס האגודה הבינלאומית לגאודזיה וגאופיסיקה שהתקיים בחודש שעבר במונטריאול, הציג פרופ' קולין פרייס, ראש החוג ללימודי הסביבה,  מחקר חדש הבוחן  כיצד אפשר לנצל את הלחות שבאוויר ליצור אנרגיה, בדומה לדרך שבה פועלים ברקים. המחקר נערך על ידי בוגרת בית הספר ג'ודי לקס, פרופ' קולין פרייס ופרופ' הדס סערוני 

 

ייצור אנרגיה סולארית יעיל מאוד בשעות האור, אולם נדרש לאגור את האנרגיה כדי להשתמש בה בשעות החשכה. פרופ' קולין פרייס וג'ודי לקס בוחנים את האפשרות להפיק חשמל בעזרת הלחות שבאויר. בשעות הערב, לאחר השקיעה, הלחות באוויר גוברת ובאיזורי חוף כדוגמת מישור החוף בישראל, היא יכולה להגיע מעל 60%. החוקרים פיתחו מתקן קבל המשתמש בלחות הגבוהה שבאוויר כדי לאסוף מטען חשמלי הניתן להעברה לרשת החשמל. 

 

היצירה של ברקים בעננים תלויה בלחות שבאוויר ובשילוב של מים בכל מצבי הצבירה - קרח, טיפות מים ואדים. המתקן שפיתחו החוקרים משתמש גם הוא בחומר מוצק, אבץ, באדי המים שבאוויר ובטיפות המים הנוצרות כאשר הלחות מתעבה.

 

בזכות הדימיון בתנאי הלחות שבאוויר, המחקר יכול לסייע לשפוך אור גם על דרך היווצרותם של הברקים באטמוספירה, שעד עתה אינה ברורה למדע במלואה.

 

המגזין The Economust מרסם מאמר על המחקר. אם אינכם מנויים של האקונומיסט, ניתן לקרוא את המאמר בקישור זה.

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>