ננוטכנולוגיה שסופחת זיהומי מתכות כבדות ממים

הטכנולוגיה החדישה, שפותחה על ידי ד"ר אינס צוקר מבית הספר פורטר ללימודי הסביבה ובית הספר להנדסה מכנית באוניברסיטת תל אביב, יכולה לשמש להסרת מזהמים ממים גם במתקנים ביתיים וגם במתקני טיהור

04 נובמבר 2020
ננוטכנולוגיה בשירות הסביבה

ד"ר אינס צוקר מבית הספר להנדסה מכנית ובית הספר פורטר ללימודי הסביבה באוניברסיטת תל אביב פיתחה טכנולוגיה חדישה, שיודעת לספוח מתכות ממים. ממצאי המחקר פורסמו לאחרונה בכתב העת היוקרתי ACS Applied Materials and Interfaces.

"השיטה שפיתחנו מאפשרת לספוח מתכות כבדות באופן סלקטיבי", מסבירה ד"ר צוקר, "כלומר החומר הפעיל מתעלם משאר החומרים במים ומאפשר רק למתכות הכבדות להיספח אליו. אחרי שבדקנו שלוש שיטות שונות לגידול הננו-חומר, מצאנו את השיטה האידיאלית. מאחר שהיא בטוחה ונוחה לשימוש בתצורה המעוגנת שלה על גבי מצע סיבי או אחר, הטכנולוגיה הזאת יכולה לשמש להסרת מזהמים ממים גם במתקנים ביתיים וגם במתקני טיהור בסקאלה נרחבת. בימים אלה אנחנו מפתחים מתקן להסרת טיפול רב-תכליתי להסרת מזהמים אורגניים ואנאורגניים ממים, במטרה לנצל את היתרונות גם של הפחם הפעיל וגם של המוליבדינום דיסולפיד".

לכתבה המלאה ב ynet