ד"ר רפי גרוסגליק

ביה"ס ללימודי הסביבה
ניווט מהיר:

מידע כללי

שיוך מוסדי: מלגאי פוסט-דוקטורט ע"ש יונתן שפירא, אוניברסיטת תל אביב

רפי סיים את לימודי הדוקטורט במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. תחומי העיסוק המרכזיים שלו קשורים בסוציולוגיה של אוכל, צריכה ותרבות. רפי מתעניין במיוחד בגלובליזציה של התרבות ובקשר שבין צריכה, תרבות פופולארית וסביבה. פרויקט הדוקטורט שלו , "שדה האוכל האורגני בישראל: גלובליזציה ואלטר-גלובליזציה", עסק בניתוח מאפייני האוכל האורגני לפי תפיסת צרכניו, יצרניו ומשווקיו, ובעיגונו בהוויה החברתית, העולמית והמקומית-ישראלית. בפרויקט המחקר הנוכחי שלו, "המאבק על הדמוקרטיזציה של האוכל בעידן הקפיטליזם בן-זמננו", מעמיק רפי בחקר תרבויות אכילה הנתפסות כ"אתיות", "סביבתיות" וכתגובת-נגד להשפעות של הגלובליזציה של האוכל, תיעוש החקלאות וייצור המזון התעשייתי, כדוגמת טבעונות, צמחונות, תרבות האוכל האורגני, "יום שני ללא בשר", סחר הוגן, תנועת ה"מזון האיטי" (slow food) העולמית וכד'. המחקר עוסק בתנאים החברתיים – העולמיים והמקומיים – המכוננים מגמות תזונתיות אלה כקטגוריות "אלטרנטיביות", המבטאות "דמוקרטיזציה של האוכל" (food democracy). פרויקט זה בוחן האם וכיצד ההוויה התרבותית-כלכלית-פוליטית הנוכחית מייצרת, מפיצה או מגבילה את הדמוקרטיזציה של האוכל ושל הידע התזונתי? המחקר עוסק בשאלה האם תרבות האכילה האלטרנטיבית מצליחה לנסח ביקורת מהותית, או שמא היא מהווה דווקא גורם המרסן ביקורת חברתית ומספקת לגיטימציה להמשך פעולתן של מערכות המזון הגלובאליות הנוכחיות. 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>