נגה מוסטובוי מספרת

סיימה תואר שני עם תזה בחוג ללימודי הסביבה

אז מי את?

שמי נגה מוסטובוי, נולדתי וגדלתי בגליל העליון. הנושאים הסביבתיים והטבע תמיד היו חלק גדול ממי שאני ומהסביבה שלי. יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה וקיימות.

מה למדת ולמה בחרת במקצוע זה?

את התואר השני שלי עשיתי בפורטר, תואר שני מחקרי בלימודי סביבה, התואר הוא מולטי – דיספלינרי והוא אפשר לי לחבר ולחקור את שני עולמות התוכן שלי – פסיכולוגיה וקיימות.

למה בחרת ללמוד דווקא באוניברסיטת תל-אביב?

בחרתי באוניברסיטת תל אביב כי כרגע זה המקום היחיד בארץ המספק מסלול ייחודי כזה, והמבין את החשיבות של לימודים מולטי- דיסיפלינרים, ורק באוניברסיטת תל אביב יכולתי לחקור את תחום שילוב העולמות של קיימות ופסיכולוגיה.

במבט לאחור, היית בוחרת במקצוע אחר?

לא.

למה את הכי מתגעגעת בלימודים?

לחשיפה למידע רב ומקיף בתחומים רבים, הקשורים לעולם הסביבה והקיימות.

האם שמרת על קשרים עם חברים/מרצים מהתואר?

כן.

מהו הקורס שהכי אהבת בתואר?

הכי אהבתי את הקורס של הסיורים, בו כל פעם קבוצת סטודנטים ארגנה פעילות וסיור במקום אחר בארץ החושף את יתר הסטודנטים למחדלים או לחלופין הישגים בעולם הסביבה והקיימות.

כמה זמן לקח עד שהתברגת לשוק העבודה לאחר התואר?

כחודשיים אחרי הגשת התזה, גם במהלך התואר מצאתי עבודה שקשורה לתחום, אך אחרי כמה חודשים הבנתי כי היא לא מתאימה לי והתרכזתי בסיום התזה בזמן.

איפה את רואה את עצמך בעוד חמש שנים מהיום?

בסיום הדוקטורט.

אלו כלים רכשת במהלך הלימודים שמסייעים לך בעבודה היום?

במהלך הלימודים חודדו אצלי יכולות הסדר, הארגון, כתיבת המסמכים, המחקר והלמידה, הם מסייעים לי בעבודה כיוון שגם בעבודה הנוכחית אני נזקקת לכישורים אלו, ואני מרגישה שלאחר התואר השני (כמובן בשילוב עם ניסיון החיים והתואר הראשון) יכולות אלו נמצאים ברמה גבוהה אצלי.