מתמחי פורטר - תשע"ב

להלן התפקידים שביצעו המתמחים בשנה"ל תשע"ב:

אלעד שוחט, תלמיד תואר שני
אלעד שוחט - רכז מחקרים ומידע, תחבורה היום ומחר

ארגון "תחבורה היום ומחר" עוסק בקידום תחבורה בת קיימא בישראל על היבטיה השונים – תחבורה ציבורית, נגישות, צמצום התלות ברכב הפרטי והשפעותיו השליליות. במסגרת ההתמחות סייעתי בבניית אתר האינטרנט החדש של הארגון, והייתי אחראי על ניהול ועריכת התוכן באתר. במקביל לקידום האתר והפיכתו לפורטל מרכזי למתעניינים בתחום, קידמתי את פעילות הארגון במדיה החברתית תוך הפצת מידע בנושאים בהם עוסק הארגון.

ספירית רוטמן, תלמידת תואר שני
ספירית רוטמן - מפתחת חומרי הדרכה, המרכז לקיימות שכונתית, עמותת תור המדבר

בתפקידי בכתיבת תכניות לימוד בנושאי סביבה לגני ילדים, ובפיתוח הדרכות לקהילה בנושאי צריכה נבונה, שימוש חוזר ומיחזור. בנוסף לכך, פיתחתי מערך להכשרת תושבים להפרדת פסולת וטיפול בקומפוסט, ומערך הסברה לדוכנים במטרה להנגיש ידע לציבור. במסגרת ההתמחות התאפשר לי להתנסות בהכנה, התאמה, הנגשת ידע ומיומנויות לקהל יעד מגוון בנושאים סביבתיים. כמו כן, זכיתי ללמוד על מורכבות הקשרים בין גורמים שונים בקהילה, בשאיפה ליצור שכונה בת-קיימא.

לב רוזנשטיין, תלמיד תואר שני
לב רוזנשטיין - פרויקטור להקמת מרכז אקדמי לניהול ומיחזור פסולת מוצקה, המרכז לחינוך סביבתי "תוצרת חירייה"

תפקידי בהתמחות היה לקדם את תהליך הקמת מרכז אקדמי למחקרים בנושא ניהול ומיחזור פסולת מוצקה, אשר יהווה גורם מאחד ומקשר בין השחקנים השונים - האקדמיה, התעשייה והממשל ויהווה אבן שואבת למחקרים חדשניים בתחום. במסגרת ההתמחות סקרתי ויצרתי קשר עם מרכזי מחקר דומים ברחבי העולם על מנת להבין את אופי שיתוף הפעולה של הגופים השונים ופעלתי לקידום הפרוייקט דרך המשרד להגנת הסביבה וגופים נוספים.

חן מורד, תלמידת תואר שני
חן מורד - מפתחת מודלים ובנק דוגמאות ליישום עקרונות מזון מקיים, מרכז השל לחשיבה ומנהיגות סביבתית.

מטרת הפרוייקט היא לקדם תפיסה של מזון אמיתי ככזה שמזין את הגוף והנפש, כרוך בפגיעה מינימלית בסביבה ומיוצר באופן הוגן. תפקידי בפרויקט היה איסוף חומרים לחוברת הדרכה הסוקרת פרויקטים בתחום המזון המקיים בארץ ובעולם. במסגרת התפקיד ערכתי מחקר ברשת וראיינתי מובילי פרויקטים מכל רחבי הארץ. בנוסף עסקתי גם בקידום מהלך ציבורי המתנגד להמלצה להפחתת מכסים על מוצרי מזון לא מקיימים, בראשם בשר אדום.

אפרת ליבמן, תלמידת תואר שני
אפרת ליבמן- פנר - עורכת משנה בכתב העת 'אקולוגיה וסביבה', האגודה לאקולוגיה ומדעי הסביבה

בהתמחות זכיתי לפעול תחת העורך בפועל ולקחתי חלק בשלבים השונים של הפקת הגיליונות: אספנו מחקרים ודילמות סביבתיות עכשוויות שעלו, ביצענו עליהם תהליך של סינון וביקורות שלנו ושל אנשי מחקר מהתחום, חידדנו נקודות חשובות וערכנו. למדתי איך מפיקים גיליון שמושך את העין ומרתק את הקורא. במהלך ההפקה נפגשתי עם אנשי מקצוע, דברתי עם חוקרים, אספתי מידע עבור מאמרים שכתבנו בעצמנו, לקחתי חלק בימי עיון, ישיבות ובכנסים עדכניים בתחומי הסביבה והאקולוגיה. ההתמחות תרמה לי המון בשיפור יכולות הכתיבה שלי, בהכרות עם תחום העריכה ובחשיפה לתכנים סביבתיים ואקולוגיים.

שירלי כהן, תלמידת תואר שני
שירלי כהן - יירוק גני ילדים, עיריית תל אביב

החזון שעמד לנגד עינינו הינו פעילות בגני הילדים המקדמת סביבה ירוקה, פעילות קהילתית וטבע עירוני, ומתחילה את החינוך הסביבתי לקיימות במפגש הראשון בין הילד והמשפחה למערכת החינוך והקהילה. בשלב הראשוני נעשה מיפוי העשייה הקיימת והפוטנציאלית בתחום, ומיזוגן ליריעה שתאפשר שיתוף פעולה משלים בין היחידות המקצועיות השונות, לצד חוברות הנחיות מקצועיות עבור קהל היעד הרחב.

נעם זרדז, תלמיד תואר שלישי
נועם זרדז - פרויקטור לכתיבת המודל החינוכי של המרכז לחינוך סביבתי "תוצרת חירייה"

תפקידי במרכז היה בבניית המודל החינוכי של המרכז לחינוך סביבתי. במסגרת עבודתי התלוויתי למספר רב של הדרכות למגוון קבוצות שבאו לבקר במרכז (החל מילדי בית ספר, דרך קבוצות חיילים וכלה בקבוצות גמלאים),וכן ערכתי מפגשי מיקוד לקבוצות מבקרים מייד בתום סיורן – כל זאת במסגרת תהליך הערכה ומדידה לפעילות החינוכית של המרכז. פעילות זו אפשרה לי לקבל זווית ראיה חדשה על חוויות ותחושות המבקר במרכז.

כרמל ויסמן, תלמידת תואר שני
כרמל ויסמן - רכזת פרוייקט רוכבים לעבודה, ישראל בשביל אופניים

מטרת הפרוייקט שריכזתי לקדם את תחבורת האופניים לעבודה כאמצעי תחבורה בטוח, יעיל ואטרקטיבי ובכך לתרום לאיכות הסביבה ולהטמיע אורח חיים בריא בקרב עובדים. במסגרת התפקיד כתבתי מסמכים שונים שיהוו בסיס תיאורטי ויגיעו למקבלי ההחלטות, עבדתי על עיבוד נתונים בעקבות סקר עמדות עובדים כלפי הגעה לעבודה באופניים, והשתתפתי בכנסים של רוכבים. בנוסף, ריכזתי וקידמתי את נושא המקלחות באזור ההיי-טק בהרצליה, והייתי חלק ממערך החשיבה למציאת פתרונות יעילים ומתן מענה לעובדים באזור, כולל בדיקת החסמים ויעילות הפתרונות.

יניב ברפמן, תלמיד תואר שני
יניב ברפמן - בניית מאגר מידע למוצרים ירוקים, המועצה לבניה ירוקה

מטרת התפקיד שלי היתה לאסוף מידע רחב על מוצרים לבניה שעברו את בדיקת התקן למוצר ירוק, שמיוצרים בארץ ובעולם, ושנסחרים ונמכרים בארץ, לצורך הקמת מאגר מוצרים מונגש באתר האינטרנט של המועצה לבנייה ירוקה בישראל. חשיבותו של המאגר היא רבה לנוכח כמות המידע העצומה שנמצאת על הרשת. אפיק נוסף בו סייעתי הוא אפיק המידע הכללי - הנגשת מושגי יסוד שנמצאים באתר המועצה לכלל האוכלוסייה ולציבור המקצועי בפרט.

קרן ברמן קסנר, תלמידת תואר שני
קרן קסנר - פרוייקטורית ועדות איכות סביבה מקומיות, חיים וסביבה

במסגרת התמחות תפקידי היה לעזור בהפקת דו"ח הרשויות המקיימות. זהו דו"ח הבוחן את הפעילות הסביבתית ברשויות החתומות על פורום ה – 15 ו\או משתייכות לתג הסביבה, על פי עשרה מדדים קבועים. מטרת הדו"ח היא לפרסם את הפעילויות הסביבתיות השונות, שיזמה כל רשות במשך השנה וליצור בסיס רחב להתמסדות ולהתרחבות הפעילות הסביבתית ברשויות.

שרון ברלב, תלמידת תואר שלישי
שרון בר לב - קידום עסקים ירוקים, עיריית תל אביב

תפקידי בהתמחות היה לפתח ולקדם את תחום העסקים הירוקים בעיר. במהלך ההתמחות סייעתי להוציא לפועל מספר פרויקטים, שהעיקרי בהם הוא הפרוייקט המציג מתווה חדש להגעה ירוקה לעבודה, באמצעות שאטלים ייעודיים מתחנות הרכבת ההגנה והשלום למע"ר (מרכזי עסקים ראשיים) בשדרות רוטשילד, מתחם בו ממוקמים המרכזים הכלכליים של הבנקים וחברות הביטוח, והיקף המועסקים בו מגיע לכ-15.000 עובדים. הפרויקט נועד להבטיח יעילות וחיסכון בזמן יקר ודלק וכמובן הפחתה בפליטות גזי חממה.

המשכתי לשנת התמחות נוספת בארגון, במסגרתה עסקתי בפרוייקט "כימיקלים מסוכנים בסביבה הביתית" שנועד להעלות את מודעות הציבור ומקבלי ההחלטות בישראל לגבי הצורך והיכולת להפחית את החשיפה האישית לכימיקלים אלו. זאת, באמצעות הדגשת המידע הקיים מהספרות המקצועית לגבי השפעותיהם הבריאותיות של כ-20 כימיקלים מסוכנים מהנפוצים במוצרים ביתיים שונים הקיימים בשימוש יומיומי: מוצרי ניקוי, מוצרי טיפוח והגיינה אישית, ומוצרי מזון.

במסגרת תפקידי והייתי מעורב במספר פרויקטים שמטרתם הגנה על עצי העיר. הפרויקטים השונים כללו מעקב ותיעוד הפרסומים העירוניים אחר הודעות עקירת עצים, השלמת ופרסום דו"ח המנתח את מדיניות עקירת העצים העירונית, והפקת כינוס ארצי ראשון מסוגו להגנה על עצים, שנחל הצלחה רבה. בהמשך לכינוס, נערך והועלה לאתר האינטרנט החדש של החברה להגנת הטבע כל המידע הנחוץ אודות הגנה על עצים וטבע עירוני. לבסוף – הובלתי פרוייקט ייחודי של מיפוי העצים העתיקים שקדמו לעיר ושרדו את התפתחותה ופרסומו בדו"ח מיוחד.

מורן אברהם, תלמידת תואר שני
מורן אברהם - המרכז לקיימות מקומית

תפקידי במרכז לקיימות מקומית היה בתחום המדיה החברתית: תפעול אתר מרכז השל, רשתות חברתיות, כתיבת ניוזלטרים, יצירת מאגר דוגמאות מעוררות השראה לערים מקיימות ברחבי העולם. בנוסף הייתי חלק מקבוצת חשיבה בקביעת מדדים לרשות מקיימות שנערך זו השנה השנייה בקרב ערים פורום ה-15 ותג הסביבה.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>