סגנית ראש עיריית טיראנה, אלבניה - ברונילדה פסקלי - מבקרת בבית הספר

טיראנה, כמו תל אביב, חתמה ב-2015 על אמנת מילאנו למזון בריא

07 פברואר 2017
סגנית ראש עיריית טיראנה, אלבניה מבקרת בבית הספר פורטר ללימודי הסביבה

המעבדה לחדשנות וקיימות עירונית של בית הספר אירחה השבוע ביקור מיוחד. סגנית ראש עיריית טיראנה, אלבניה - ברונילדה פסקלי.

טיראנה היא עיר הבירה של אלבניה, מעל למיליון תושבים, שלאחרונה אוחדה לרשות מטרופולינית. כמו תל אביב, חתמה טיראנה ב-2015 על אמנת מילאנו למזון בריא, ובהמשך לכך הושקה תכנית "בתיאבון" בשתי הערים.

אמנת מילאנו למזון בריא - Carta di Milano -

"הבטחת קיומו של כדור הארץ וזכותם של הדורות הבאים בעולם כולו לחיות חיי שגשוג והגשמה היא האתגר הגדול של המאה העשרים ואחת. הבנת הקשרים בין קיימותה של הסביבה ובין צדק הכרחית היא אם ברצוננו להרחיב את היקפן של החירויות האנושיות בדורנו ובדורות הבאים."

במסגרת שיתוף הפעולה בין הר מבקרת בבית הספר - ביום חמישי הגיעה לביקור ב, . הביקור התקיים כחלק משיתוף הפעולה בין הרשות לאיכות הסביבה של עיריית תל אביב-יפו לבית הספר ללימודי הסביה ע"ש פורטר. לאורחת התלוו: איתן בן עמי - מנהל הרשות, רות שטסל וינר - מנהלת "בתיאבון" - פרויקט המזון של העירייה ובוגרת פורטר.

האורחים נפגשו עם דר' אריה נשר - המנהל המקצועי של בית הספר, ועם דר' אורלי רונן - ראש המעבדה לחדשנות וקיימות עירונית; ולאחר סיור בבניין, התכנסו לדיון על אפשרויות שונות לשיתוף פעולה.

בתמונה משמאל לימין: רות שטסל וינר, ברונילדה פסקלי, דר' אורלי רונן, ומנהלת איכות הסביבה של טיראנה.