סמינר מחלקתי: ערי המחר בעבר ובעתיד

27 בנובמבר 2017, 15:00 
 

 

הסמינר השבועי של בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר

יום שני, 20 בנובמבר, שעה 15:00-16:00

בניין הקפסולה, אודיטוריום (קומה 1-)

 

ערי המחר בעבר ובעתיד

 

אדר' ד"ר אלס ורבקל

ראש התכנית לתואר שני בעיצוב אורבני, בצלאל
שותפה, דרמן ורבקל אדריכלות

 

 נדמה כי מאז פרסם לה קורבוזייה את ספרו 'עיר המחר' (1947 (והציג חזון לפיתוח עירוני עתידי, מודרני, יעיל ותעשייתי, לא השתנה הדיון באופן מהותי. תכניות רבות בארץ ובעולם מציגות מודלים דומים תוך שימור מושגים שאינם רלוונטיים עוד לעיר בהווה ועוד פחות מכך, לעיר העתידית.

לצד הטכנולוגיה המשנה את אופן השימוש היומיומי בעיר, משתנים גם המדדים לאיכות החיים העירונית ומאפייניה. אוצר המושגים הבסיסיים בדיון מתרחב ובעקבותיהם, משתנות הפרספקטיבות, הן במרחב, הן בזמן. מעל לכל אלו, נקודת המוצא המסורתית לתכנון, שבה המתכנן מציע חזון עירוני, ואותו הוא מעמיד לשיפוט הציבור, איננה עוד רלוונטית. מקומו של הציבור בתהליך הולך וגדל, והדיון על חזון העיר העתידית משנה את פניו.

כאוניברסיטה ממונה מטעם Habitat UN ,השואפת לשלב פעולה ביצירת הדור הבא של מנהיגים, מנהלים, חוקרים ואנשי פרקטיקה בעיר, בחרנו לכנס במושב זה דוברים שונים העוסקים ברבדים שונים של מה שאנו מכנים 'העיר העתידית'. במסגרת הדיון השנתי בחוסן עירוני, נציג דיון זה כבסיס להעמדת תשתית הקיימות והחוסן של כל עיר בישראל ונבחן מחדש מהי סביבה עירונית, מהי קהילה עירונית, כיצד אלו עתידות להתפתח ביחד ולחוד, ומהו תפקידם של אנשי המקצוע בתכנונה ובעיצוב חזונה.

אלס ורבקל היא שותפה מייסדת של המשרד דרמן ורבקל אדריכלות ומשמשת כראש התכנית לתואר שני בעיצוב אורבני בבצלאל ירושלים. אלס יושבת ראש הקטדרה לעיצוב אורבני ומורשת של אונסקו בישראל וראש הועדה האקדמית של הפורום הישראלי לעירוניות. במקביל לעבודתה בפרקטיקה. אלס לימדה בתכנית לתואר שני באוניברסיטת קולומביה בני-יורק, אוניברסיטת לובן
בבלגיה, בית הספר לארכיטקטורה פראט בני-יורק, הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון שבחיפה. בעלת דוקטוראט בארכיטקטורה מאוניברסיטת פרינסטון שבניו ג'רזי, בוגרת תואר מאסטר בארכיטקטורה ועיצוב עירוני מאוניברסיטת קולומביה בניו-יורק תואר באורבאניסטיקה מהפוליטכניקום באוניברסיטת קטלוניה בברצלונה, ספרד, תואר ראשון בארכיטקטורה והנדסה
אזרחית מאוניברסיטת לובן בבלגיה.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>