תכנית מתמחי פורטר תשע"ג יוצאת לדרך!

25 אוקטובר 2012
יריד ארגונים

סטודנטים - אם חיפשתם הזדמנות לשלב את תחום הלימודים שלכם בעשיה סביבתית וחברתית, אם רציתם לתרום לשינוי ולא ידעתם איפה, אם חשבתם להשתלב בפעילותם של ארגוני הסביבה – זה הזמן להגיש מועמדות לתוכנית 'מתמחי פורטר בסביבה'! התמחות בהיקף של 10 שעות שבועיות והזדמנות לקבל מלגה בגובה שכר לימוד (12,000 ₪). ניתן להגיש מועמדות עד ה-31 לאוקטובר.

עשרות סטודנטים חדשים וותיקים ללימודי סביבה הגיעו בשבוע שעבר להתרשם מיריד הארגונים הסביבתיים שנערך רגע לפני פתיחת שנת הלימודים, בו הציגו נציגי הארגונים את מגוון התפקידים המוצעים בתכנית השנה. 15 סטודנטים שייבחרו בסופו של תהליך המיון וההשמה יזכו להתמחות השנה בארגונים כדוגמת "אדם טבע ודין", "המועצה לבנייה ירוקה", "מרכז השל", ואף במשרד להגנת הסביבה, ולפעול למען איכות הסביבה והחיים, בריאות הציבור, צדק סביבתי-חברתי ומדיניות של פיתוח בר-קיימא.

תוכנית ההתמחות היא יוזמה של בית הספר ללימודי הסביבה וארגון שתיל, הבאה לקרב בין סטודנטים ללימודי סביבה לבין ארגונים סביבתיים בישראל – לטובת הצדדים המעורבים בעניין ולמען איכות הסביבה בישראל. התוכנית נמצאת כבר בשנתה הרביעית, וכבר אפשרה לעשרות סטודנטים לעסוק בפרויקטים משמעותיים בארגוני סביבה ובשלטון המקומי.

"הסטודנטים עובדים על פרויקטים ספציפיים בארגונים סביבתיים", מסבירה סיון פיסטרוב, רכזת התוכנית מטעם שתיל. "הם מקבלים מלגה נדיבה מהארגון, בנוסף להדרכה מקצועית; בנוסף, הם זוכים להתנסות בעבודה מעשית בשטח, שעיקרה תמיכה במטרות הסביבתיות. הארגונים, מצדם, נהנים מסיוע של סטודנטים לתואר שני, מסורים, בעלי ידע ומוטיבציה, שעושים עבודה מצוינת" .