מתמחי פורטר - תשע"ג

להלן התפקידים שביצעו המתמחים בשנה"ל תשע"ג:

גלעד מנטל, תלמיד תואר שני
גלעד מנטל - רכז רישות מקומי במרכז לקיימות מקומית, המרכז לקיימות מקומית

במרכז לקיימות מקומית פעלתי בתפקיד רכז רישות מקומי, ועסקתי בפיתוח מודעות בתחום. במסגרת תפקידי הקמתי את בנק הדוגמאות באתר האינטרנט החדש של הארגון, הקמתי מאגר דוגמאות של התייעלות אנרגטית עבור המרכז לאנרגיה מקומית, והפעלתי את פרופיל הפייסבוק של הארגון.

אהובה מרינסקי, תלמידת תואר שני
אהובה מרינסקי - שתי"ל

במסגרת עבודתי בשתי"ל לקחתי חלק בהכנת כנס 30 שנה לשתי"ל. בכנס היו מספר קבוצות דיון, אחת מהן בנושא "מי מפחד מאידיאולוגיה". הקבוצה התייחסה לאופן בו יש להביא לכדי ביטוי אידיאולוגיות שונות במוסדות החינוך. כחלק מתפקידי הכנתי ניירות עמדה לגבי הארגונים השונים, והכנתי מסמך המתמצת את עיקרי הדברים אשר עלו בקבוצת הדיון.

אמרי כהן, תלמיד תואר שני
אמרי כהן - תחקירן תקשורת ועוזר הדוברת, מגמה ירוקה

במסגרת תפקידי פעלתי לחיזוק תשתית תוכן המדיה של הארגון ועסקתי בפיתוח מודל יעיל לאיסוף ושימור מידע בשיתוף עם התאים השונים של הארגון ברחבי הארץ. כמו כן, עסקתי בהפקת תוכן קמפיין להפצה תקשורתית, שבסופו של דבר יוכל כל תא של הארגון יוכל ליישם באופן עצמאי.

לב רוזנשטיין, תלמיד תואר שני
לב רוזנשטיין - פרויקט מגורים בקרבת מחצבות, רופאים לזכויות אדם

במסגרת תפקידי בפרויקט בחנתי את תפרוסת מחצבות האבן בישראל ואת כיווני התרחבותם. במקביל מיפיתי את הישובים הנמצאים בקרבה למחצבות הפעילות ואפיינתי אותם מבחינת רמת הסיכון של האוכלוסיה למפגעים הסביבתיים והבריאותיים של המחצבות, לרבות גיל האוכלוסייה, מגזר, וכד'. השתתפתי בניסוחו של נייר עמדה שעתיד להוות בסיס לעבודה חינוכית/חברתית עם רשויות מקומיות ואוכלוסיות החיות בסמיכות למחצבות.

אליאב שטול-טראורינג, תלמיד תואר שני
אליאב שטול-טראונינג - בחינת טביעת הרגל של ענפי החקלאות השונים על משק המים בישראל, ידידי כדור הארץ

התמחתי כעוזר מחקר בפרוייקט טביעת רגל מימית של חקלאות בישראל. במסגרת הפרוייקט התמקדנו באזור עמק הירדן ואספנו נתוני אקלים, קרקע ומקדמי גידול, על מנת לחשב את טביעת הרגל המימית של גידולים חקלאיים שונים.

דנה ריט, תלמידת תואר שני
דנה ריט - ריכוז נושא תקשורת וקשרי חוץ, איגוד מהנדסי ערים בישראל

במסגרת תפקידי הייתי אחראית תוכן ותיעוד בסדרת מפגשים שיזם האיגוד למהנדסי הערים, הפעיל בנושאים כגון דיור בר השגה, חוק התכנון והבניה, נושאים חברתיים וסביבתיים שונים. תפקידי היה להכין את התכנים לקראת מפגשים, לתעד ולסכם את המפגשים ולהפיץ את הידע שנוצר. רכשתי ידע בנושאים רבים, ויצא לי להשתתף במפגשים מקצועיים וחשובים בהם השתתפו אנשים בולטים בתחום.

לירון דן, תלמידת תואר שני
לירון דן - המועצה הישראלית לבנייה ירוקה

במהלך שנת ההתמחות הייתי אחראית על פיתוח וקידום מאגר המוצרים לבנייה ירוקה ועל כתיבת שלושה מקרי בוחן של בנייה ירוקה ובת קיימא בישראל. במהלך ההתמחות ניתנה לי ההזדמנות לקדם נושאים חשובים ע"י יצירת תוכן מקצועי והעמקה סביבתית בתחום עיסוקי. שנה זו אפשרה לי להכיר פרוייקטים ולהכיר לעומק חומרי בנייה בעלי תו תקן ירוק מהארץ ומהעולם.

גיא מילמן, תלמיד תואר שני
גיא מילמן – מפתח חומרי הדרכה, המרכז לקיימות שכונתית, עמותת תור המדבר

תפקידי כלל פיתוח של חומרי הדרכה ל'הלכה ומעשה' - מרכז ההדרכות לחיים מקיימים בעיר. כתבתי מערכי שיעור לפעילות בגינה הקהילתית עבור ילדי גן ובית ספר. המערכים עסקו בנושאים סביבתיים ונושאי טבע שונים. במהלך עבודתי נחשפתי לפעילויות שונות וחשובות, שניתן לעשות לקידום הקיימות המקומית, ואף התחלתי לקדם פעולות אלה בעיר מגורי.

עדי דוידוביץ, תלמידת תואר שני
עדי דוידוביץ' - רכזת "מדד רשויות מקיימות", חיים וסביבה

במסגרת התמחותי ערכתי ניוזלטר לחברי ועדות איכות סביבה ברשויות המקומיות. כתיבת הניוזלטר הייתה התנסות מעניינת שחשפה אות לחומר סביבתי רב, והעשירה את הידע שלי. שמחתי להיחשף לפעילויות המגוונות של הארגון ולצבור ניסיון מעשי. בזכות העבודה בארגון הגג של ארגוני הסביבה הכרתי ארגוני סביבה שונים ואת אנשי המפתח בהם.

תפקידי בארגון היה כתיבת דו"ח הדן באיכות מי-השתייה בישראל. הדו"ח סקר את הפרמטרים אשר ספקי המים מחויבים לבדוק ולנטר, והשווה אותם לתקנים בינ"ל ולתקנות ועדת 'עדין' (ועדה מקצועית שהוקמה ע"י משרד הבריאות להמלצה על תקנות לאיכותם התברואית של מי השתיה בישראל). מטרת הדו"ח הייתה להנגיש את הנושא לציבור הרחב ולמקבלי ההחלטות. בהמשך, במסגרת אדם טבע ודין ערכתי מחקר אודות הדיווח לציבור של תאגידי המים והביוב בנוגע לאיכות מי השתייה.

אפרת ליבמן, תלמידת תואר שני
אפרת ליבמן-פנר - עורכת משנה ב 'אקולוגיה וסביבה', האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה

המשכתי לשנת התמחות שניה בארגון, כעוזרת עורך בכתב העת 'אקולוגיה וסביבה'. במסגרת תפקידי עסקתי בכתיבה, עריכת תכנים, חיפוש אחר תכנים ואנשי קשר, מציאת צילומים עבור המאמרים, פרסום בפייסבוק ובבלוגים ועוד.

אלעד שוחט, תלמיד תואר שני
אלעד שוחט - רכז מחקרים ומידע, תחבורה היום ומחר

המשכתי לשנת התמחות שניה בארגון. כשהתחלתי את תפקידי כמתמחה בארגון השתלבתי בתהליך בניית אתר אינטרנט חדש, שישמש כמאגר חומרים גדול בתחום התחבורה בת הקיימא, ובמקביל יציג את האג'נדה של הארגון. מאז שהושק הייתי אחראי לתפעולו השוטף – העלאת תכנים, טיפול בתקלות ושמירה על קשר עם הגולשים שלנו ע"י עלון מקוון חודשי. במקביל הייתי אחראי על פיתוח המדיה החברתית של הארגון.

קרן הרפז - רכזת קשרי חוץ, ארגון "15 דקות"

שימשתי כרכזת קשרי חוץ, בארגון, הפועל לשיפור התחבורה הציבורית ולמעבר של נוסעים מרכב פרטי לתחבורה הציבורית. תפקידי כלל אחריות על מוקד פניות הציבור, איסוף תלונות מהציבור והפנייתן לטיפול, יצירת קשרים עם רשויות מקומיות וממשל, וכתיבת ניירות עמדה בנושאי תחבורה שונים.

יריב נאור, תלמיד תואר שני
יריב נאור - מתמחה בפרויקט תכנון, קהילה וסביבה ומידע סביבתי, אדם טבע ודין

במסגרת התמחותי עסקתי בהעלאת שכבות מידע לאתר אינטרנט אשר מרכז מידע בנושאים סביבתיים מגוונים. עבודתי התרכזה באיסוף וריכוז המידע באותו נושא ועיבודו לצורך העלאה לאתר. במסגרת תפקיד זה נחשפתי לעבודתה של אחת העמותות הסביבתיות הדומיננטיות בישראל ונהנתי להרגיש שאני לוקח חלק בפרויקט חדש יחסית ודינאמי ואשר יכולת ההשפעה שלי בו היא גבוהה.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>