קיימות בעיר, בחוף ובים – ועידת תל אביב לחדשנות

במסגרת ועידת תל אביב לחדשנות ב-5.9, יתקיימו מספר מושבים בנושאים חשובים לחוסן ולקיימות העירונית

קיימות בעיר, בחוף ובים – ועידת תל אביב לחדשנות

במסגרת ועידת תל אביב לחדשנות, יתקיימו שורת מושבים בנושאים בעלי עניין רב וחשיבות לקיימות בכלל ולקיימות עירונית בפרט, כדוגמת כלכלה מקיימת ומזון בריא בעיר.

המושב חדשנות וחוסן בערי חוף יתמקד באתגרים הייחודים לערי חוף ויבחן מודלים חדשניים לניהול מקיים של רצועות חוף. במרכז המושב – אחד על אחד – העיתונאית עמליה דואק עם ראש העיר רון חולדאי – המפגש בין העיר לים. בנוסף' נציג מודלים מתקדמים לניהול רצועות חוף עירוניות מניו יורק, מיאמי, סלוניקי ומלטה ויוזמות חדשניות מיצירת מזון ואנרגיה מהים ועד וויז לספינות. ישתתפו במושב ד"ר אורלי רונן, ראש המעבדה לחדשנות ולקיימות עירונית בבית הספר,  רולנד לואיס, נשיא ה- Waterfront Alliance  ומפתח מודל ה- WEDGES  לתכנון רצועת חוף,  אינה ברוורמן –  יזמית  Ecowave ליצירת אנרגיה מהגלים, דר. שמרית פרקול-פינקל  שבונה שוברי גלים ואיים אקולוגיים ועוד.  ד"ר אלכס גולדברג, חוקר בכיר בבית הספר, יציג במושב את המחקר פורץ הדרך להפקת דלק ביולוגי מאצות.

תזונה בריאה בעיר - האם מזון בעיר הוא רק שאלה של בריאות ותזונה? המושב מבקש לבחון את מהות העיסוק במזון בעיר, מזווית של קהילתיות ותכנון עירוני. בין הדוברים, נציגים מאמסטרדם ויוקוהאמה, סגנית ראש העיר  תל אביב יפו, מהרטה ברוך ופרופסור איתמר רז, נשיא פרום "מאה יום".

הכלכלה המעגלית מגיעה לתל–אביב -  הצגת התפיסה החדשה בתכנון מוצרים ובמימון מודלים עסקיים והכרות עם מודלים ופיתוחים לדוגמה מהארץ ומהעולםבין הדוברים: נציג אינטסה סאן-פאולוֿ, בנק מהגדולים באירופה, המקדם כלכלה מעגלית, חברת הייעוץ סיסטמיק שמקדמת מעגליות בעולם העסקים, מעצבת קולקציית אופנה איטלקית מקליפות הדרים, נציגי עיריות מובילות שמקדמות כלכלה מעגלית - אמסטרדם, לונדון ופיניקס.

המושבים יתקיימו ביום ג', 5.9.2017, בשעות 13:00-16:00.

לפרטים נוספים על ועידת תל אביב לחדשנות אורבנית ולהרשמה - http://www.telavivcitiessummit.com/2017.