חותרים לים נקי

חותרים לים נקי, תלמידי בית הספר ללימודי סביבה יצאו לשיט קיאקים עם קבוצות הורים וילדים

מועדון kayak4all זבולון, מועדון קיאק ימי (עמותה רשומה ללא מטרות רווח), פועל במשך השנים להגברת המודעות לשמירה על ערכי הסביבה הימית (הים והחוף). מאז 2005, חותרי המועדון - נכים ובריאים, נשים וגברים, ילדים ומבוגרים חותרים ומקיימים פעילות שוטפת בנושא המשלבת תלמידים, סטודנטים, צוערים, רשויות, ארגונים ואזרחים מן הישוב המבקשים דרך לתרום ולהשפיע בנושא.

כחלק מהפעילויות השוטפת לאורך השנה, משולבות סדנאות ומערכי הסברה בבתי הספר ובמערכת החינוך, מפגשים עם אזרחים בחופים אשר נועדו להגברת המודעות הציבורית למחדלים הקשורים בזיהום הים ע"י גופים ורשויות. שיאה של הפעילות השנתית מתרכז בשבוע "חותרים לים נקי" הקורא לציבור להרתם למאמצים לשמור על הסביבה הימית נקייה ולשמור על החוף והים כעל ערכי טבע בעלי חשיבות עליונה.

המסע: שבוע חתירה לאורך חופי הים התיכון בישראל בקיאק ימי. החתירה משולבת במפגשים של החותרים עם בני נוער וציבור לאורך חופי עכו, קרית חיים, קיסריה, אשדוד ויפו . תכלית הפעילות היא הגברת המודעות וקריאה לאקטיביזם התורם לסביבה ולחברה בה.

תלמידי בית הספר עוברים הכשרה מקצועית במועדון, ויוצאים לשיט עם קבוצות הורים וילדים במסגרת שיתוף הפעולה עם טבע סביבה.