ועידת האקלים הישראלית 2018 - חוויה שיתופית ומיוחדת, מעוררת השראה ותקווה

ועידת האקלים הישראלית השלישית התקיימה ביום חמישי, 29.11.2018 בבניין בית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ. הועידה שאורגנה בשיתוף ארגונים שונים המחישה כיצד בשיתוף עמוק ואמיתי אפשר למצוא פתרונות ולפתוח פתח לתהליכים חשובים

29 נובמבר 2018
ועידת האקלים הישראלית 2018 -  חוויה שיתופית ומיוחדת, מעוררת השראה ותקווה

היתה זאת חוויה מיוחדת, מעוררת השראה ותקווה להשתתף בוועידת האקלים הישראלית, אצלנו בבניין החוג ללימודי הסביבה בבית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ באוניברסיטת תל אביב. היום נפתח בהתכנסות של מדענים, סטודנטים, נציגי ארגונים, עיריות, חברי כנסת, יזמי סביבה ופעילים חברתיים במסגרת דיונים בשולחנות עגולים במגוון רחב של נושאים הקשורים בשינויי האקלים ובאתגרים שהם מעמידים בפנינו והמשיך בשיחות ומפגשים, מושבים באודיטוריום ודיוני פאנל. הכנס הסתיים בקריאה נרגשת של נציג הדור הצעיר שיאלץ להתמודד עם תוצרי כלכלה חמדנית, התחממות גלובלית ושינויי אקלים המטילים צל כבד על העתיד.
 

בכניסה לבניין, קיבל את פני הבאים מיצג אומנותי, "הקו האדום", של האמן הסביבתי דורון גזית. המיצג לווה בתערוכת צילומים בלובי בניין הקפסולה.

 

בתמונה: המיצג האומנותי, "הקו האדום", של האמן הסביבתי דורון גזית בחזית הבניין

 

בתמונה: דיים שירלי פורטר, יוזמת הקמת בית הספר ללימודי הסביבה ואריה נשר, המנהל המקצועי של החוג ללימודי הסביבה בחזית הבניין בועידת האקלים היום, ליד המיצג של האמן הסביבתי דורון גזית. בעבר היו כאן מגרש חניה ומצבור פסולת בניין. היום, הבניין הירוק ביותר במזרח התיכון וועידה להתמודדות עם אתגרי שינויי האקלים בהשתתפות עמיתים מכל רחבי החברה האזרחית.

 

בכל רחבי הבניין - במרחב האטריום, כיתות הלימוד, חדר המחשבים, אולם הכניסה של האודיטוריום. בכל מקום, ישבו לדיון בקבוצות ולחשיבה משותפת על הנושאים המרכזיים, צעדי המדיניות, הכלים והמדדים שיש להציג בפני קובעי המדיניות ומשרדי הממשלה כיעדים מוחשיים, שאפתניים אבל ישימים, להתמודדות עם שינויי האקלים והתהליכים שהם מביאים עימם

כדוגמה, בחדר הסמינרים ישבו סביב השולחן 20 משתתפים שדנו בצעדים להתמודדות עם מגמת עליית החום ועליית הלחות בערים בישראל. בשיטה של "קפה ידע" התפצל הדיון לקבוצות חשיבה ואז חזרה למושב של הקבוצה המגוונת כולה, לזקק ולהסכים על שני צעדים בולטים, ראשונים וחיוניים להתמודדות עם האתגר אשר משפיע כבר היום על החיים של כל תושבי ישראל וישפיע עוד יותר בעתיד.

 

 

בהמשך היום החלו מושבי המליאה. אולם האודיטוריום היה מלא מפה לפה וכיסאות ומסך גדול הוצבו באולם הכניסה כדי לאפשר לכל המשתתפים להקשיב לדוברים ולדיוני הפאנל. הדוברים הציגו אתגרים, אבל גם ובעיקר דרכים להתמודדות עם האתגרים הקיומיים ששינויי האקלים מציבים בפנינו. תל אביב וכפרסבא הציגו יוזמות מעוררות השראה של העיריות בשיתוף האזרחים לפיתוח חוסן עירוני וקיימות.

 

ניתן לראות את חוויית הועידה בסרטון סיכום, שהופק ונערך על ידי מרכז השל לקיימות.

 

חברי הכנסת יעל כהן-פארן ודב חנין הציגו את המאמצים הגדולים, היוזמות וגם ההצלחות בכנסת ובממשלה. ברור היה שיש אתגרים גדולים שאי אפשר להתעלם מהם אבל יש דברים רבים שאפשר לעשות. הטיב לתאר זאת גם אופיר פינס שהסביר כיצד יכולה ישראל, באמצעות עידוד היזמים הישראלים וחברות מו"פ וטכנולוגיה להשפיע ולתרום ברחבי העולם, תוך יצירה של פעילות כלכלית מרשימה ומניבה למשק הישראלי והעולמי.

 

 

הועידה כולה אורגנה על ידי מספר ארגונים ביחד - מרכז השל לקיימות, בית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ ע"ש פורטר, מגמה ירוקה, חיים וסביבה, אקולנוע, העמותה לכלכלה בת קיימא, הצווארון הירוק, הרשת הירוקה, החברה להגנת הטבע, אנשי הים התיכון ועמותת אל-אמאל. 

 

קישור לסרטוני ההרצאות מועידת האקלים הישראלית 2018, באתר האינטרנט של מרכז השל לקיימות

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>