דניאל צחור מספרת

סיימה תואר שני עם תזה בחוג ללימודי הסביבה

אז מי את?

שמי דניאל, בת 31, מהמרכז, כימאית בהשכלתי.

מה למדת ולמה בחרת במקצוע זה?

למדתי תואר ראשון כימיה ותואר שני בלימודי הסביבה במסלול תזה. תחום התזה בעולם הכימיה אנליטית ליישומים סביבתיים. בחרתי בלימודי הסביבה מפני שתמיד הייתה לי נטייה לכבד ולשמור על הסביבה. לימודים אקדמיים בתחום מאוד סקרנו אותי ורציתי להעמיק את הידע בעולם החקר והפתרונות הסביבתיים.

למה בחרת ללמוד דווקא באוניברסיטת תל-אביב?

למדתי באוניברסיטת תל אביב את התואר הראשון שלי ולא היה לי ספק שגם את השני אעשה בה. אוניברסיטה איכותית ורצינית. כמובן ששיקולים לוגיסטיים גם תרמו.

במבט לאחור, היית בוחרת במקצוע אחר?

במבט לאחור לא הייתי בוחרת במקצוע אחר. הלכתי ללמוד מה שתמיד עניין אותי.

למה את הכי מתגעגעת בלימודים?

אני הכי מתגעגעת להרצאות סמינריון שחשפו אותנו לשפע נושאים סביבתיים שלא הכרתי - מהתעשייה, הוראה, ארגונים סביבתיים, אפילו מעולם המשפט וכדומה

האם שמרת על קשרים עם חברים/מרצים מהתואר?

בוודאי ששמרתי על קשר עם חברים מהתואר. יש חברים שמלווים אותך כל החיים.

מהו הקורס שהכי אהבת בתואר?

הנה רק חלק מהקורסים שמאוד אהבתי בתואר קורס הסיורים שחשף המון עיסוק סביבתי רחב בארץ. מ - ׳ירוק בעיר׳ ועד מכוני טיהור שפכים. קורס נוסף הינו טיפול במקווי מים - עולם ההידרולוגיה מאוד מסקרן אותי וככימאית מאוד נהניתי מקורס מדעי עם יישום סביבתי. בנוסף גם קורס מבוא לאקלים ועוד.

כמה זמן לקח עד שהתברגת לשוק העבודה לאחר התואר?

לא חיפשתי עבודה בתחום, כיוון שכבר הייתה לי עבודה אותה שילבתי עם הלימודים.

איפה את רואה את עצמך בעוד חמש שנים מהיום?

אני מאחלת לעצמי בעוד חמש שנים לטפח בית אוהב סביבה, שומר על הסביבה ועל החיים בה.

אלו כלים רכשת במהלך הלימודים שמסייעים לך בעבודה היום?

רכשתי כלים רבים במהלך הלימודים המשרתים אותי בעבודה ובכל מעשיי- היכולת לבצע מחקר מעמיק, חשיבה ביקורתית, הצגת נושא ועוד רבים