אור יצקן מספר

סיים תואר שני עם תזה בחוג ללימודי הסביבה

אז מי אתה?

אני אור יצקן, מוסמך בלימודי סביבה ומדעי כדור הארץ שסיים את לימודיו לפני שנתיים. עכשיו אני דוקטורנט במחלקה לגאוגרפיה וסביבה באוניברסיטת בר אילן.

מה למדת ולמה בחרת במקצוע זה?

למדתי לימודי סביבה ומדעי כדור הארץ. הגעתי לתחום הסביבה דרך המנחה המשני שלי. המנחה המשני שלי חוקר מודלים מתמטיים של ערים, ובתוך זה הוא חוקר מאפיינים עירוניים שונים. המנחה שלי עורר בי סקרנות לחקור מאפיינים עירוניים שונים, תוך חשיבה על העתיד של כדור הארץ בכלל והערים בפרט. העתיד כמובן מושפע מהתנהלותו של האדם בסביבה, ועל כן בחרתי ללמוד את תחום זה.

למה בחרת ללמוד דווקא באוניברסיטת תל-אביב?

כבר מגיל קטן היה לי ברור שאני רוצה ללמוד באוניברסיטת מחקר גדולה בארץ בעלת שם. אוניברסיטת תל אביב עונה בעיניי על קריטריונים אלו. בנוסף, המנחה הראשי שלי הגיע גם הוא מאוניברסיטת תל אביב.

במבט לאחור, היית בוחר במקצוע אחר?

לא. תחום זה מעניין אותי מאוד ולכן בחרתי להמשיך ללמוד אותו גם בתואר השלישי.

למה אתה הכי מתגעגע בלימודים?

אני הכי מתגעגע לאווירה הלימודית שהייתה, למפגש עם יתר הסטודנטים. היינו לומדים ביחד, שותים קפה בהפסקות, אוכלים יחד וכדומה. הדבר הזה חסר בעיניי מאוד, במיוחד בתקופת הקורונה.

האם שמרת על קשרים עם חברים/מרצים מהתואר?

כן. במיוחד עם חבריי מגאוגרפיה (המנחה הראשי שלי הגיע מגאוגרפיה, וברוב הזמן הייתי יושב במעבדה שם).

מהו הקורס שהכי אהבת בתואר?

קורס הסיורים. בקורס זה סיירתי במקומות בהם לא הייתי לפני כן, והרחבתי את ידיעותיי מהשטח.

כמה זמן לקח עד שהתברגת לשוק העבודה לאחר התואר?

אני לא עוסק כרגע בתחום הסביבה, אלא בהוראת מתמטיקה ומחשבים.

איפה אתה רואה את עצמך בעוד חמש שנים מהיום?

אני רואה את עצמי חוקר ומרצה בתחום הגאוגרפיה והסביבה.

אלו כלים רכשת במהלך הלימודים שמסייעים לך בעבודה היום?

כפי שציינתי אינני עובד כיום בתחום. מה שכן, אני מאמין שהקורס של שיטות מחקר שעשיתי יעזור לי בביצוע הדוקטורט (אני ככל הנראה אשתמש בכלים סטטיסטיים במחקר שלי).