מזון יצירתי, חדשני וגם משוחזר - קורס סיורי שטח
ממנהרות הרכבת התחתית בתל אביב, המשיכו תלמידי קורס סיורי שטח לסיור הבא - עולם של פתרונות מזון חדשים לעולם רעב
בסיור החמישי במסגרת הקורס, יצאו תלמידי קורס סיורי שטח ללימודי מאסטר במסלול המחקרי בחוג ללימודי הסביבה, בהנחיית ד"ר חופית יצחק בן שלום, ללמוד מקרוב על פיתוחים חדשים בתחום המזון ועל שיטות לניצול מרבי של מזון - פתרונות חשובים של פיתוח בר-קיימא לעולם צומח ... ורעב.
הסיור החל בחממה האקולוגית בעין שמר שמשלבת חינוך, חקלאות, סביבה ואקולוגיה בדרך מרשימה ומעוררת השראה. לאחר מכן נפגשנו עם דרור תמיר, מנכ"ל "חרגול", שגייס רק לפני שבוע מיליונים לסטארט אפ שלו - גידול משק של חרגולים לתעשיית המזון. החרגולים מהווים מקור מעולה לחלבון.
בהמשך הסיור נפגשנו עם גיא דברת וזהר בן שמחון בנווה יער ולמדנו על המחקר החקלאי שנעשה באזור ועל פיתוחים טכנולוגיים של חברות היי טק שונות למטרה של שיפור תהליכי חקלאות.
עצרנו להפסקת צהריים ב"רובין פוד" - עמותה שמצילה מזון שאמור היה להיזרק לפח, מכינה ממנו מנות שונות ומגישה אותם במסעדה בחיפה. כך "רובין פוד" מונעים בזבוז מזון והופכים שאריות מזון למטעמים.
.
בתחנה האחרונה, הגענו למעבדה להנדסה ביו-רפואית בטכניון. שם קיבלנו הדרכה מאיריס לנוביצ'קי על הנדסת רקמות וגידול בשר מתורבת במעבדות.
תלמידי הקורס בוחרים נושא מרכזי אחר לכל יום סיור, מכינים את הסיורים וכותבים דו"ח מסכם לאחר הסיור.
צילום: ניר לנגר
בחממה האקולוגית בעין שמר
מבקרים בסטארט-אפ של חרגולים למאכל
בנווה יער
הופכים שאריות מזון למטעמים - רובין פוד
במעבדה להנדסה ביו-רפואית בטכניון.
צילום: ניר לנגר