ייסוד קבוצת מחקר בנושא פסולת ומיחזור

בפעם הראשונה באקדמיה בישראל - קבוצת מחקר מולטי-דיסציפלינארית המתמקדת בפסולת

03 מאי 2015
מפגש ייסוד קבוצת מחקר בנושא פסולת ומיחזור

ביום ב' 28 באפריל נערך בבנין הקפסולה של ביה"ס ללימודי הסביבה ע"ש פורטר מפגש הייסוד של קבוצת המחקר בנושא פסולת ומיחזור. הפורום מבקש לקדם את חקר הפסולת בארץ כגוף ידע מדעי, חברתי, ואתי; לפתוח בחשיבה מחודשת על גבולותיהן והגדרותיהן של סוגיות בהתמודדות עם פסולת; ולשלב הארות והבחנות מתחומי מחקר מגוונים למען יצירת שפה מקצועית משותפת שתקדם את השיח האקדמי כמו גם את מדיניות הפסולת בישראל.

הקבוצה, המאגדת חוקרים מתחומים מגוונים כתיכנון אורבני, סביבה וקיימות, היסטוריה ופילוסופיה של המדעים, ספרות, סוציולוגיה, גיאוגרפיה ועוד, נוסדה ביזמתן של טליה פריד, עדית אלחסיד, אפרת אלימלך וסיוון רובין.

המפגש הבא של הפורום יתקיים ביום שלישי ה-19 במאי בבית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר, בשעות 18.00-20.00, חדר 302 (חדר סמינרים, קומה 3). במפגש יתארח פרופ' אורי מרינוב שידבר על ההיסטוריה של הטיפול בפסולת בישראל.

זוהי הפעם הראשונה באקדמיה בישראל שקמה קבוצת מחקר מולטי-דיסציפלינארית המתמקדת בפסולת. הקבוצה מצטרפת ליזמות דומות שקמו בעידוד ביה"ס ללימודי הסביבה ע"ש פורטר בשנים האחרונות, כולל המעבדה לחברה וסביבה, המעבדה לתרבות וסביבה, המעבדה לאקולוגיה תעשייתית, הפורום להיסטוריה סביבתית, פורום יחסי אדם ובעלי חיים ועוד.

לפרטים נוספים אודות הפורום ניתן ליצור קשר בדוא"ל wastetransit@gmail.com או להצטרף לקבוצת הפייסבוק של הפורום.

צילום: ד"ר תמר נוביק.