כנס חזון ירוק ומנהיגות סביבתית ביישובי החברה הערבית

ב- 20 ביולי התקיים בבית הספר כנס בנושא חזון ירוק ומנהיגות סביבתית ביישובי החברה הערבית בהשתתפות פעילי סביבה וראשי רשויות ערביות. בדיון עלו סוגיות סביבתיות ביישובי החברה הערבית וכן הצורך לפעול לצמצום פערים גם בתחום הסביבתי.

27 יולי 2016
כנס חזון ירוק ומנהיגות סביבתית ביישובי החברה הערבית

כנס משותף לבית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר והאגודה לצדק סביבתי, בנושא "חזון ירוק ומנהיגות סביבתית ביישובי החברה הערבית" התקיים ביום רביעי ה-20 ליולי. בדיון עלו סוגיות סביבתיות ביישובי החברה הערבית. המשתתפים הציגו חזון ירוק ליישובים הערביים ועסקו באתגרים לשינוי סביבתי בתוך הקהילות.

לגלריית תמונות מהכנס

הנתונים מראים כי ביישובים ערביים עומד לרשות כל תושב שטח ציבורי פתוח (שצ"פ)הקטן פי 22 מהשטח לנפש ביישובים יהודיים, וכן מתוך 54 יישובים בהם לא מוגדרים כלל שצ"פ , 95% הם יישובים ערביים. זאת ועוד, גם ההנחיות הרשמיות של משרד השיכון והבינוילתכנון עתידי לפיהן מאפשרות לתכנן רק 10 מ"ר שצ"פ לנפש בישובים חרדיים או ערבים, לעומת 15 מ"ר לנפש בערים אחרות.

הניסיון בעולם ובישראל, מלמד שכדי להוביל שינוי סביבתי שהוא בר קיימא, יש צורך בשיתוף פעולה של כל בעלי העניין - הרשות המקומיות, מערכת החינוך, מרכזים קהילתיים, מערכת הבריאות ועוד. בהתאם לכך,הכנס - בהשתתפות נציגי רשויות מקומיות ערביות, מתכננים, אנשי מערכת החינוך, ופעילי סביבה - יועד להתניע תהליך של חשיבה חדשה שתביא לא רק לשינוי ירוק בתוך היישובים, אלא גם לצמצום פערים בין יישובים יהודים וערבים ולשיתוף פעולה רחב.

בין הדוברים בכנס:

• עו"ד עאדל בדיר , נבחר לראש עיריית כפר קאסם ב-2013 והספיק לחולל שינוי משמעותי הן בהתנהלות העירייה, והן בנראות הפיסית של היישוב הכוללת השקעה בתשתיות, שיקום פארק עירוני וקביעת נורמות ציבוריות של פעילות למען התושבים.
  • מר מחמוד עאסי, ראש מועצת כפר ברא ויו"ר איגוד ערים לאיכות הסביבה משולש דרומי
  • הגב' אמנה כנאענה,שהקימה ארגון נשים בכפר קרע שבואדי עארה,העוסק בנושא הסביבתי.
  • מר עבד נמארנה, עומד בראש עמותת אל אמל ביישוב שע'עב בגליל, פועל מעל עשרים שנה לקידום חזון משותף, ערבי-יהודי למען שמירת טבע במרחב משותף בבקעת בית הכרם
  • מר עמראן עמראה, מנהל מרכז המבקרים בפרויקט ואדי עתיר בנגב

את הדיון ניהלה בתבונה ובאנרגיה ירוקה אימאן קאסם, עיתונאית, עורכת ומגישה.

בכנס השתתפו גם קבוצת מורות, מנהלות בתי ספר, ועובדות עירייה מכפר קאסם וכן סטודנטיות המשתתפות בתכנית לפיתוח מנהיגות סביבתית של האגודה לצדק סביבתי בשיתוף עם בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר*.

* הכנס התקיים במסגרת תכנית של האגודה לצדק סביבתי לפיתוח מנהיגות סביבתית בקרב החברה הערבית. זוהי תכנית פיילוט שמתקיימת לראשונה, בשיתוף בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר, ומיועדת להכשיר בטווח הבינוני והארוך פעילים ומנהיגים סביבתיים לעתיד, בעלי ידע והיכרות עם הדיסציפלינות הסביבתיות,  ליזום ולהוביל שינוי ירוק במסגרות קהילתיות ביישובים.