ד"ר דניאל נווה - "איש מקסים, בעל אישיות כובשת"

כן, כן, כך אמרו הסטודנטים והסטודנטיות על ד"ר דניאל נווה, שמלמד בתכנית הבינלאומית בביה"ס ללימודי הסביבה ע"ש פורטר. למעלה מ- 1800 השתתפו במחקר מקיף שנערך על ידי התאחדות הסטודנטים. המרצות והמרצים שנבחרו, לא עוסקים רק בהישגים אקדמיים, אלא מעוררים השראה ומשאירים חותם.

03 ינואר 2017
ד"ר דניאל נווה - "איש מקסים, בעל אישיות כובשת"

מגזין מאקו פרסום בסוף 2016 את מחקר המרצות והמרצים האהובים של התאחדות הסטודנטים.

לדברי רם שפע, יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בישראל - "בעולם תחרותי כמו שלנו, בו כולם מחפשים כסף, יוקרה ומעמד, נדיר למצוא מרצים מעורים ופעילים, שמשאירים חותם אמיתי על הסטודנטים שלהם. אנחנו בהתאחדות החלטנו להרים את הפרויקט המדהים הזה, ולהיות הראשונים לפרגן ולשבח את אותם המרצים יוצאי הדופן. אם נדבר רגע באופן גלוי, כולם יודעים שמרצים רבים משקיעים את הזמן שלהם במחקר, ופחות מקדישים את עצמם לכובע החשוב הנוסף שלהם כמרצים. מבחינתנו, מרצה שלא מצליח לסקרן ולעורר מחשבה בשיעוריו, לא מנצל את הזכות שלו בהעברת הידע לצעירים כמו שהוא יכול וצריך. אני מקווה שהפרויקט המרגש יגרום לעוד ועוד מרצים לאתגר את שיטות ההוראה שלהם, ולחדש עצמם כמה שאפשר. אנחנו נמשיך גם בשנה הבאה לציין לשבח את המרצים המשמעותיים לפי בחירת הסטודנטים והסטודנטיות בישראל".

על ד"ר דניאל נווה, נכתבו הדברים הבאים:

מרצה בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בר אילן ובבית הספר ללימודי הסביבה באוניברסיטת ת"א
קורסים
: טרנס, מאגיה ומצבי תודעה אחדותיים בראי האנתרופולוגיה.
רזומה: חי שנה בקרב אנשי הניאקה ביערות הגשם של דרום-הודו. מחקריו מתמקדים באופן בו אנשים בחברות ציידים-לקטים מתייחסים לסביבתם, ובנוסף הוא חוקר ילדות, למידה וחינוך מנקודת מבט אנתרופולוגית ופועל לשיפור החינוך בישראל. במקביל למחקר אקדמאי, הוא מקדיש חלק משמעותי מזמנו להתנסות והוראה של מסורות חוכמה שונות ומדיטציה.
דבר הסטודנטים: "איש מקסים, בעל אישיות כובשת. תמיד מוכן לעזור, לא רק בהקשר הלימודי, תמיד מחייך ואפשר ללמוד ממנו המון, גם על אנתרופולוגיה וגם על דרך ארץ וסבלנות. ההרצאות שלו מדהימות ומעוררות השראה".

לכתבה המלאה ורשימת המרצות והמרצים האהובים

קישור ישיר לזכיה בתואר של ד"ר דניאל נווה