מירון צולמן - עמית מחקר במרכז מנה לאבטחת מזון לשנת 2018-19

מירון, דוקטורנט בקבוצת המחקר בהנחייית ד"ר אלכס גולברג במעבדה לביו-הנדסה סביבתית, התקבל כעמית מחקר בתחום בטחון המזון במרכז מנה לאבטחת מזון, בעקבות מחקרו

22 אוקטובר 2018
מירון צולמן, דוקטורנט בחוג ללימודי הסביבה, התקבל כעמית מחקר במרכז מנה לאבטחת מזון

מחקרו של מירון צולמן במעבדה לביו-הנדסה סביבתית, בהנחייתם של ד"ר אלכס גולברג מהחוג ללימודי הסביבה ופרופ' אלכס ליברזון מהפקולטה להנדסה, מתמקד בבתי זיקוק ביולוגיים משולבים ימיים ממאקרו-אצות: פיתוח מודל וגישה ניסויית לאספקת חומרי הזנה נדרשים.

 

מירון מסביר כי אוכלוסיית העולם צפויה לצמוח לכמעט 10 מיליארד עד שנת 2050, וכתוצאה מכך ייגבר הביקוש למזון ולביו-דלקים בכחמישים אחוז יחסית לביקוש בשנת 2013, לפי נתוני ארגון המזון והחקלאות של האו"ם, 2017. גידול ימי של מאקרו-אצות יוכל להקל על הביקוש הגובר ועל הלחצים על משאבי קרקע ומים מתוקים שנובעים ממנו. באזורים ימיים רבים, פריון מספק של גידול מאקרו-אצות תלוי באספקת חנקן חיצונית. התאמה של שיטות החקלאות המדויקת, אשר משלבות מודלי דישון וחיישני זמן-אמת, עבור הגידול של מאקרו-אצות, עשויה להציע פתרונות דישון ימיים חכמים ויעילים. במחקרו, מירון מתכוון לפתח מודלי דישון למאקרו-אצות על ידי חקר קצב אגירת החנקן והגידול של האצות בספיקות חנקן משתנות בזמן, בתנאי מעבדה ובים. השלמת המחקר צפויה לסייע בתכנון הייצור של ביומסה ימית ובכך לקדם את הרעיון של גידול מאקרו-אצות בים, כמשאב חלופי מתחדש לייצור מזון ואנרגיה.

 

במרכז מנה לאבטחת מזון בפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת תל אביב, ישתתף מירון בסמינרים, כנסים, בתכנית מפגשים בין עמיתים ואירועים לאורך השנה. שיתוף הפעולה הרב-תחומי בין החוקרים יאפשר את העשרת והעמקת המחקרים במיועדים למצוא פתרונות יישומיים לאתגרים של אבטחת מזון.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>