הסכם ליוזמה חדשה למחקר להקטנת זיהום אוויר נחתם במונקו

התכנית המשותפת של היזם והתורם אהרן פרנקל, של נסיך מונקו אלבר השני ושל אוניברסיטת תל אביב, תוביל מחקר מעשי לפתרון בעיות זיהום האוויר

10 אוקטובר 2019
פרופ' קולין פרייס מקבל את פני אלברט השני נסיך מונקו בפתח בניין פורטר. תמונה: חן גלילי

בטקס שנערך במונקו חתמו היזם אהרון פרנקל ונשיא האוניברסיטה, הפרופ' אריאל פורת, על "מיזם פרנקל למלחמה בזיהום", המשכו של ההסכם המשותף למאבק בזיהום שנחתם במהלך ביקורו באוניברסיטת תל-אביב של נסיך מונקו אלבר השני ביוני 2018.

בטקס שנערך בהשתתפות בכירים בתחומי איכות הסביבה במונקו ונשיא ארגון ישראל-מונקו פרנק ביאנצ'ר, דיברו פרופ' קולין פרייס, ראש החוג ללימודי הסביבה וד"ר לוסיל קורטיליאן, מומחית בביולוגיה ימית ומנהלת מיזם "Plastic Med" במונקו על נושאי זיהום אוויר ואוקיינוסים. פרופ' פרייס ציין כי צפוי שעד שנת 2050, 75% מאוכלוסיית העולם תגורר בערים גדולות. לפיכך, הבעיות הסביבתיות יחמירו עוד יותר בסביבה העירונית. עלינו לפתור אותם באמצעות שיתופי פעולה כפי שישראל ומונאקו החלו לעשות.

המיזם המשותף יתמוך במחקר יישומי שיתקיים בחוג ללימודי הסביבה ובחוג לגאוגרפיה וסביבת האדם בבית הספר לסביבה ולמדעי כדו"א ע"ש פורטר באוניברסיטת תל-אביב. המחקר יתמקד במציאת מגוון פתרונות לבעיות זיהום האוויר ויתמוך בפעולות של נסיכות מונקו בתחום היעילות האנרגטית וקידום אנרגיות מתחדשות.

בביקורו בשנה שעברה באוניברסיטת תל-אביב , ביקר הנסיך אלבר השני בבניין פורטר ולמד מקרוב על שיטות מיזוג האוויר ללא חשמל ועל התועלות של הגג הירוק בבניין. הוא קיבל תואר דוקטור לשם כבוד מהאוניברסיטה בהוקרה על מחויבותו העמוקה לשמירה על הסביבה ולקידום שיתוף-פעולה בפתרון בעיות אקלים, מים ומגוון אקולוגי.

למידע נוסף