השוואה בין העלויות הסביבתיות של ייצור מזונות שונים מן החי בארצות הברית
הרצאתו של ד"ר רון מילוא, מכון ויצמן למדע
ההרצאה מתקיימת בבניין גילמן אולם 223
ד"ר רון מילוא ירצה בנושא "השוואה בין העלויות הסביבתיות של ייצור מזונות שונים מן החי בארצות הברית"
בשל ההשפעות הסביבתיות מרחיקות הלכת של גידול בעלי חיים למטרות מזון השוואה כמותית של הנטל הסביבתי של מאכלים שונים מן החי הוא אתגר מרכזי במדעי הסביבה והקיימות.
במחקר זה אנו מכמתים את משאבי הקרקע, מים להשקיה, פליטות גזי חממה (GHG) וצריכת דשן חנקן הנדרשים בייצור מספוא עבור כל אחד מבעלי החיים שתורמים לדיאטה האמריקאית, ומשווים אותם לנטל הסביבתי המאפיין חלופות תזונה מן הצומח. אנחנו מוצאים שצריכת המשאבים עבור קלוריה נצרכת של ביצים, עוף, מוצרי חלב ובשר חזיר דומים (עד פי 2), אך נמוכים בכסדר גודל מבשר. שטחי הקרקע, מים וחנקן הנדרשים לייצור בשר בקר, וגזי החממה הנפלטים במהלך הייצור גדולים בהתאמה פי 9 ,21 ,52 ו 16 מהמוצר מן החי הכי יעיל באותה קטגוריה.
משאבי הקרקע, חנקן ופליטות גזי חממה הנדרשים לגידול צמחים הם בין סדרי גודל אחד או שניים נמוכים יותר ממוצרים מן החי, אך עם עלויות השקיה דומות. בכך המחקר מפרט את אפשרויות החיסכון במשאבי הסביבה דרך שינויים תזונתיים ומדגיש את הנטל הסביבתי הגבוה של יצור בשר בקר.