נייר עמדה בנושא ערים חכמות לקראת דיון ועדת המדע והטכנולוגיה בכנסת

לקראת דיון ועדת המדע והטכנולוגיה בכנסת ב-5 במרץ 2018, נשלח לכל חברי הוועדה נייר העמדה בנושא ערים חכמות של המעבדה לחדשנות ולקיימות בעיר.

נייר עמדה בנושא ערים חכמות לקראת דיון ועדת המדע והטכנולוגיה בכנסת

נייר העמדה מסביר את היתרונות האפשריים אך גם את הסיכונים שבאימוץ מודל ה"עיר החכמה" כאפיק פיתוח עירוני חדשני, אם יאומץ בדרך שאינה מאוזנת.

 

יש להתבונן על מודל ה"עיר החכמה" ככלי לפיתוח עירוני שיוויוני השם את התושבים במרכז, ולא כעל המטרה עצמה. בנוסף, הנטייה להישענות על התמקדות בהיבטים הטכנולוגיים, שרווחה בשנים האחרונות, מחמיצה את ההבנה שהטכנולוגיה והדיגיטציה הן כלים חשובים אבל אינן העיקר וחכולה לגרום מפח נפש ואכזבה לערים שיסתנוורו מהמודל הטכלולוגי מבלי להתמקד בשאלות המרכזיות שרלוונטיות לתושב הערים..

 

השאיפה לקיימות ולחוסן עירוני והישענות על מסגרת 17 היעדים לפיתוח בר קיימא, כפי שהוגדרה ואומצה באופן גורף בינלאומי, היא בסיס איתן וחשוב לפיתוח מאוזן, שיוויוני ובר קיימא של "עיר חכמה", הפועלת למען איכות החיים של תושבי העיר כיעד המרכזי. עתידן של הערים הוא כערים "מקיימות ומכלילות". תהליכי "החכמה" הן הזדמנויות עירוניות חשובות אם יתבצעו כתהליך של פיתוח תוך כדי גיבוש מודלים ותפיסות חדשות לעירוניות כדי שהערים יהוו מקום שטוב לחיות ולעבוד בו, ושיהיו אטרקטיביות לתושבים, למבקרים, לעסקים ולתעשייה.

 

בפני משתתפי הוועדה הודגש גם קיום תקן רב לאומי לערים חכמות של ארגון ISO והובהר שמכון התקנים הישראלי אימץ ואישר את התקן ליישום בישראל.

 

לקריאת נייר העמדה:

עיר חכמה ומקיימת – קיימות כבסיס ל"החכמה" עירונית 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>