שותפים לדרך

תא עירוניות בת-קיימא במגמה ירוקה פועל למען הציבור ואיכות חייו במרחב העירוני: צדק בתכנון, שמירה על הטבע העירוני, עיר שיהיה נעים להתנייד בה עם תחבורה ציבורית מעולה, רחובות בטוחים, שבילים מוצלים, נגישים וידידותיים לכולם. בשנת 2017 התא מוביל את הקמפיין "תחבורה ציבורית זאת זכות בסיסית".

טבע הסביבה - חינוך לעיר החכמה וטבע הארץ. מחנות טבע עירוני וקיימות לילדים וקורס מדריכים צעירים בחגים ובחופשות בית הספר (סוכות, חנוכה, פסח ובקיץ), בשילוב עם נאות קדומים. טבע הסביבה פועלת בשיתוף עם בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר ובצוות המקצועי שותפים סטודנטים ללימודים מתקדמים בבית הספר והמעבדה לחדשנות ולקיימות עירונית. תוכנית המחנות מאפשרת לילדים הכרות חווייתית עם הטבע העירוני, הסביבה, המגוון הביולוגי, קיימות ביתית, מזון שלם וסוגיות של שמירה על הסביבה בלימוד מהנה תוך פעילות מעשית בסביבה ובקהילה, כמו הקמת תיבות קינון לציפורים והכנת אוכל שלם טבעי ובריא על ידי הילדים.

בכל שכונה בתל–אביב-יפו נמצאים בני אדם שחיים בה, עובדים בה, מבלים בה - ומעניקים לה סיפור מקומי ייחודי. עיריית תל–אביב-יפו מזמינה אתכם, תושבים ועסקים, להכיר סיפור גדול יותר, ”סיפור של עולם אחד“, הסיפור על שמירת הסביבה שלנו.

שכונות רבות בכל העולם כבר הצטרפו לדרך הזאת והן נקראות שכונות מקיימות. בשכונות אלה התושבים מנהלים אורח חיים בריא: מכירים את הטבע ונהנים ממנו, נוסעים בתחבורה ציבורית, רוכבים על אופניים, ממיינים ומפרידים פסולת, שומרים על צריכת המים וחוסכים באנרגיה

קרן קונרד אדנאואר (KAS) היא קרן גרמנית ללא כוונות רווח, המשלבת עבודה של צוותי חשיבה ברמה המקומית והבינלאומית, חינוך לאזרחות מבית וקידום הידברות וחילופי רעיונות מחוץ. הקרן עוסקת בשיתוף פעולה בינלאומי מזה כחצי מאה וסניפיה פרוסים בשמונים מדינות ברחבי העולם.

מטרותיה העיקריות של הקרן בישראל היא העמקת שיתופי הפעולה בין ישראל לגרמניה, ברבדים הבין-אישיים, החברתיים, התרבותיים והאקדמיים. זאת מתוך אמונה עמוקה באחריות המתמשכת של גרמניה כלפי ישראל על רקע השואה, ובהשראת הידידות בין קונרד אדנאואר, הקאנצלר הראשון של גרמניה לאחר מלחמת העולם השניה, שעל שמו קרויה הקרן, ודוד בן-גוריון.

מרכז השל לקיימות מפתח ומיישם את חזון הקיימות: חברה צודקת ומלוכדת, כלכלה חסונה ודמוקרטית, וסביבה יצרנית ובריאה לכל תושביה. המרכז מחבר בין ידע רעיוני לידע מעשי, מפיץ את סיפור הקיימות בדרכים יצירתיות, ומסייע לסוכני שינוי מכל המגזרים לקדם תהליכי שינוי משמעותיים בישראל.

 

פורום ה-15 מאגד את ’העיריות העצמאיות’ בישראל. ערים אלו אינן מקבלות "מענקי איזון" או "מענקי פיתוח" ממשלתיים, ומנוהלות כמשק עצמאי סגור, מכוח משאביהן הכספיים העצמאיים. בפורום מיוצגות מרבית הערים הגדולות בישראל, וכן מרבית המטרופולינים - מטרופולין חיפה, תל אביב והמרכז, ובאר-שבע והדרום.

בערים אלה מתגוררים קרוב ל-3 מיליון תושבים (כ-40% מאוכלוסיית ישראל), ועוד מעגלי אוכלוסייה רבים עושים שימוש יומיומי בשירותים העירוניים והמטרופוליניים שעיריות הפורום מעניקות. סה"כ מעגל האוכלוסייה אותו ערי הפורום משרתות בפועל מוערך בכ-70% עד 80% מאוכלוסיית המדינה.

מכון ירושלים למחקרי מדיניות (לשעבר: מכון ירושלים לחקר ישראל), מתמקד באתגרים הייחודיים המאפיינים את ירושלים בת זמננו ואת החברה הישראלית – בהם סוגיות עירוניות, חברתיות ואסטרטגיות, ומספק ידע מחקרי נרחב ומעמיק לקובעי מדיניות, לאנשי אקדמיה ולקהל הרחב.

 

הקליניקה האורבנית באוניברסיטה העברית היא גוף אקדמי מעשי שמטרתו ליצור, לתווך ולהטמיע ידע בשיתוף עם אנשי מקצוע בשטח על מנת לקדם צדק חברתי באמצעות תכנון, בדגש על המרחב העירוני. הקליניקה פועלת מאז שנת 2014 בפקולטה למדעי החברה באוניברסיטה העברית בקמפוס הר הצופים, במסגרת המכון ללימודים עירוניים ואזוריים.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>