סמינר מחלקתי: איך לא לאכול את כדור הארץ - ההשלכות הסביבתיות של תעשיית משק החי ומה אפשר לעשות בנידון

25 במרץ 2019, 15:00 
אוניברסיטת תל אביב 

 

הסמינר השבועי של החוג ללימודי הסביבה 

יום שני, 25 במרץ 2019, שעה 15:00-16:00

בניין הקפסולה, אודיטוריום (קומה 1-)

 

 

סמינר מחלקתי: איך לא לאכול את כדור הארץ - ההשלכות הסביבתיות
של תעשיית משק החי ומה אפשר לעשות בנידון

 

תמיר לוסקי

אנימלס (אנונימוס)

 

 

אוכלוסיית העולם הגדלה והנזקים המחריפים של התחממות כדור הארץ והזיהום הסביבתי, מצריכים הבנה טובה יותר של הגורמים העיקריים לזיהום, כדי למקד את המאמצים למיזעור טביעת הרגל האקולוגית של האוכלוסיה האנושית באפיקים המבטיחים ביותר.

 

ראיות מצטברות מציעות כי תעשיית המזון, ובייחוד חקלאות בעלי-חיים, היא ככל הנראה הגורם המשמעותי ביותר לפליטת גזי חממה, צריכה וזיהום מים, שחיקת קרקעות וכריתת יערות. מידע זה עומד בבסיס קריאה מתגברת לשינויים באורח החיים בקרב הציבור, בייחוד שינוי תזונתי ואימוצה של תזונה מבוססת צמחים, כאמצעי להפחתת זיהום זה.

 

בהרצאה נסקור ונדון בראיות העדכניות ביותר שפורסמו בנושא ובהשלכותיהן האפשריות.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>