מתמחי פורטר מסכמים שנה של עשייה

שיתוף תושבים בתכנון הרכבת הקלה, קידום רכיבה באופניים לעבודה, ומחקר על ניהול משאבי טבע - כמה מהפרויקטים שהובילו מתמחי פורטר

10 יולי 2016
מתמחי פורטר מסכמים שנה של עשייה

שיתוף תושבים ובעלי עניין בתכנון הרכבת הקלה ביפו, הובלת פרויקט ללימוד בני נוער משכונות מצוקה לתקן אופניים, ארגון ימי "רוכבים לעבודה" בחברות מובילות במשק, ומחקר שיהווה בסיס להמלצות מדיניות בנושא ניהול משאבי הטבע של ישראל – אלו הם רק חלק מהפרויקטים אותם הובילו השנה תלמידים לתואר שני בבית הספר ללימודי הסיבה ע"ש פורטר במסגרת "תכנית מתמחי פורטר בסביבה".

השנה היא השנה השביעית שבה מתקיימת התכנית, במסגרתה משתלבים הסטודנטים בפעילותם של ארגוני סביבה וכן גופים ציבוריים, ומובילים פרויקטים משמעותיים בנושאים של איכות הסביבה, בריאות הציבור, צדק סביבתי-חברתי, פיתוח בר-קיימא ועוד. גם השנה סייעה התכנית לחזק את הצוות המקצועי במגוון ארגוני סביבה בישראל, ובו בזמן חשפה את הסטודנטים לסוגיות העולות מהשטח, וסיפקה להם הזדמנות ייחודית לשלב ניסיון מעשי עוד בזמן לימודיהם האקדמיים.

"טעימה" מחוויית ההתמחות:

שחר שילוח, התמחתה באגודה הישראלית לאקולוגיה וסביבה: אני משמשת כעורכת משנה בכתב העת "אקולוגיה וסביבה" שיוצא לאור על-ידי האגודה הישראלית לאקולוגיה וסביבה. במסגרת התפקיד אני שותפה לאיתור כותבי מאמרים מדעיים וכתבות דעה לכתב העת וגם כותבת כתבות קצרות בעצמי, כולן עוסקות בסוגיות סביבתיות בישראל. העבודה כוללת דיאלוג עם הכותבים עד קבלת המוצר המוגמר, עבודה מול עורכת לשון ומציאת תמונות. משמעות העבודה באגודה ובכתב העת היא היכרות עם גופים שמקבלים החלטות בעלות השלכות סביבתיות בישראל וחשיפה לסוגים רבים ומגוונים של ידע סביבתי ולממשק שבין תיאוריה למציאות בשטח.

ליאב נחשוני, ישראל בשביל אופניים: כמתמחה בפרויקט "רוכבים לעבודה" בארגון "ישראל בשביל אופניים" אני עושה מחקר מקדים מדוגמאות מהעולם לקידום תרבות של רכיבת אופניים לעבודה, בנוסף אני עוזר בארגון "ימי רוכבים לעבודה" - ימים שמטרתם לעודד נכונות להגיע עם אופניים לעבודה וגם על הדרך לקדם בניית שבילים נוספים ובטיחות של רוכבים. אני מקדם פרויקט שנקרא "ארגון ידידותי לאופניים", מטרתו לתת תו של ארגון ידידותי לאופניים לעסקים לארגונים ומשרדי ממשלה אשר מנסים לקדם רכיבת אופניים לעבודה. אנחנו מאמינים שבעזרתנו ארגונים רבים יכולים לקדם תרבות של הגעה לעבודה באופניים ובכך גם לחסוך כסף אבל גם להרוויח עובדים יותר שמחים ופרודוקטיביים וכמובן לתרום לאיכות הסביבה.

רפאל חזני, חיים וסביבה: כרכז ועדות איכות הסביבה ברשויות המקומיות בחיים וסביבה תפקידי ליצור קשר ישיר עם בעלי התפקידים בנושאים הסביבתיים ברשויות המקומיות ולייצר בסיס נתונים מעודכן של כלל הגורמים האמונים ועוסקים בקיום מדיניות סביבתית ברשויות המקומיות. בסיס נתונים ארצי שכזה מאפשר יצירת שיתופי פעולה, הרחבת המודעות, העברת מידע והעצמת הגורמים הפועלים. אני חוקר ולומד על השיח הסביבתי ברשויות המקומיות השונות באמצעות הפרוטוקולים של ועדות איכות הסביבה, נראה שקיים פער גדול בין הרשויות השונות, דבר שמרמז על ההזדמנות הגדולה הקיימת ביצירת שיתופי פעולה בנושאים הסביבתיים בין הרשויות בינן לבין עצמם ובינן לבין ארגונים הסביבתיים.

לכל ההתמחויות של השנה